FORMACIÓ I OCUPACIÓ
Monday, October 30, 2017

105 jóvens s’unixen al programa Anem! de València Activa a través de nous plans formatius i laborals

El programa Activa Jove VLC formarà amb remuneració 90 persones desocupades de 16 a 30 anys, no integrades en els sistemes d'educació

El projecte Activa Jove VLC, posat en marxa des de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament, en col·laboració amb València Activa, oferirà formació específica i pràctiques professionals a 90 persones jóvens desocupades de 16 a 30 anys, no integrades en els sistemes d'educació i formació, a fi de reforçar la seua empleabilitat i competències professionals i inserir-les en el mercat laboral.

El programa, d'un any de duració i remunerat amb una beca d'aproximadament 160 euros mensuals per a l'alumnat, consta de 6 certificats de professionalitat, com a Direcció en Restauració, Assistència a la Eirecció, o Instal·lació i Manteniment de Jardins i Zones Verdes. Estarà complementat amb un mòdul de pràctiques no professionals, formació transversal en idiomes i noves tecnologies, tutories i orientació laboral individualitzada.

La regidora de Desenvolupament Econòmica Sostenible i Ocupació, Sandra Gómez, ha subratllat la “necessitat de desenvolupar polítiques i accions dirigides a disminuir la taxa de desocupació entre els jóvens qualificats i no qualificats de la ciutat, perquè suposa un dels grans problemes socials”.

A esta iniciativa cal sumar el projecte Freshco, en què participen 15 persones de 25 a 35 anys d'edat, amb estudis bàsics. És un programa específic de formació teoricopràctica en carnisseria i xarcuteria dirigit a persones desocupades immerses en processos d'orientació, i amb l’objectiu d’aconseguir reincorporar-les novament al mercat laboral.

ANEM!: 500 CONTRACTES I 300 PLACES D'ANGLÉS

A esta nova acció formativa, que reitera el compromís del consistori per augmentar les oportunitats laborals dels jóvens a la ciutat, cal sumar la campanya Anem!, a través de la qual 500 jóvens amb qualificació i sense han sigut contractats per l'Ajuntament de València per a treballar durant un any.
A més de l'oferta laboral en si, Anem! ha permés que 300 jóvens menors de 30 anys puguen realitzar cursos intensius d'anglés amb l'objectiu de millorar el seu nivell i aprovar les proves i exàmens de certificació oficial. Tal com ha destacat la regidora Gómez, “des de València Activa apostem per la creació d'ocupació juvenil de qualitat, així com per la seua formació contínua i gratuïta per a evitar que cap jove deixe de formar-se per qüestions de caràcter econòmic”.

Les persones interessades a accedir a estos llocs formatius poden sol·licitar més informació en la xarxa d'oficines municipals d'ocupació Barris per l'Ocupació, que compta ja amb huit centres a la ciutat.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE