FALLES 2016
Friday, March 4, 2016

5.000 AGENTS POLICIALS VETLARAN PER LA SEGURETAT I EL COMPLIMENT DE LA LLEI DURANT LES FESTES FALLERES

Sandra Gómez ha assenyalat que este dispositiu suposa el major repte de seguretat que té la nostra ciutat al llarg de l’any.

Enguany seran un total de 5.000 agents policials, un 20 % més que l’any passat, incloent-hi Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica, els que participaran cada dia de la setmana fallera en un dispositiu especial del que tant Sandra Gómez com Moragues han destacat que suposa un pas més en l’esforç de cooperació, coordinació i col·laboració per a garantir la màxima seguretat ciutadana a les Falles, que enguany tindrà com a principals novetats la presència de la Policia Nacional tant al centre de coordinació establit en la central de la Policia Local, com en el que hi haurà a l’Ajuntament; la coordinació dels servicis del 091 i 092 i que, per primera vegada, les imatges gravades per l’helicòpter policial que sobrevolarà les zones de màxima afluència i les mascletaes seran rebudes i podran ser vistes i utilitzades pels efectius de la Policia Local.

Totes estes novetats són fruit d’“un esforç de coordinació màxima que inclou l’intercanvi d’informació i el treball conjunt per a ser més eficaços en benefici dels ciutadans”, segons ha destacat la responsable municipal de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, que ha enumerat com a principals objectius la salvaguarda de la seguretat ciutadana, evitar la venda ambulant, protegir la salut pública, vetlar al màxim perquè es faça un bon ús i segur del material pirotècnic, “amb especial incidència en les mascletaes”; controlar els actes multitudinaris i també el consum d’alcohol en la via pública, especialment per menors”.

POLICIES LOCALS MEDIADORS

Sandra Gómez ha destacat igualment el treball previ que s’ha realitzat amb les diferents agrupacions falleres “per a explicar-los les mesures de seguretat a les quals cada falla ha de contribuir”. També ha recalcat que la figura del policia local mediador, que l’any passat va funcionar amb caràcter pioner a Ciutat Vella, “enguany s’estén a totes les unitats de districte, perquè puga intervindre en situacions de conflictivitat que puguen resoldre’s amb consens i diàleg”.

La regidora ha informat que entre 90 i 100 agents de la Policia Local prestaran servici cada dia en la mascletà de la plaça de l’Ajuntament, mentre que el nombre serà de 240 durant l’Ofrena i 100 més estaran de servici amb motiu de la cremà. El nombre d’efectius del Cos de Bombers, “que supervisarà un total de 182 falles”, és de 40 en cada mascletà. Però el dia de major mobilització serà, lògicament, el de la cremà, “quan el 97 % dels efectius estiguen de servici: 235 al carrer i 200 més de guàrdia per a atendre qualsevol eventualitat”.

Una altra de les novetats abordades en la Junta Local de Seguretat i de la qual s’ha informat posteriorment és que “cadascuna de les pirotècnies haurà de controlar rigorosament l’accés a la zona de focs i no deixar entrar ningú que no estiga autoritzat”. També serà l’empresa pirotècnica la que assumisca la primera agranada i neteja de la zona de focs després de la disparada. Personal del cos de bombers ha supervisat ja 29 façanes de la plaça de l’Ajuntament, 457 hidrants, i realitzarà eixa mateixa tasca de control en 204 envelats i 109 zones de focs d’artifici.

En esta roda de premsa s’han destacat també les tasques que realitza la Guàrdia Civil en control d’accessos a la ciutat, circulació, supervisió del trasllat i instal·lació de material pirotècnic o manteniment de la seguretat a les pedanies de València. Sandra Gómez s’ha referit expressament, d’altra banda, “al treball dels 90 voluntaris de Protecció Civil en cada mascletà, en tots els actes fallers amb major presència de ciutadans o regulant el trànsit de vianants, amb una direcció d’entrada i una altra d’eixida, a Russafa”.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE