FORMACIÓ I OCUPACIÓ
Thursday, February 8, 2018

500 joves contractats en la campanya Anem! reben orientació professional personalitzada de València Activa

Les persones incorporades comptaran amb este suport durant el transcurs de l'última etapa de la seua contractació

L'Ajuntament de València posa en marxa un nou servici d'orientació professional gratuït i personalitzat per als quasi 500 jóvens contractats per a treballar en els servicis municipals a través de la campanya d'ocupació jove ‘Anem!' impulsada des de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible en col·laboració amb València Activa.

Este nou servici, oferit a tots els jóvens contractats amb o sense formació a través dels programes EMPUJU i EMCUJU, naix amb l'objectiu que les persones incorporades compten amb una orientació laboral personalitzada durant el transcurs de l'última etapa de la seua contractació, per tal de garantir la seua inserció en el mercat laboral. Per a això, els proporcionen les ferramentes necessàries que els permeten, al finalitzar el seu contracte, incrementar les seues possibilitats reals de trobar un ocupació.

La responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat la importància d'este servici i “la necessitat que els jóvens contractats compten amb el suport i la formació necessària per a adaptar-se i inserir-se en el mercat laboral actual, multiplicant les seues possibilitats de trobar ocupació”.

El personal encarregat de l'orientació treballarà amb els i les jóvens mitjantçant itineraris personalitzats; s'aprofundirà en aspectes com la gestió d'ofertes i s'oferirà a més un servici de coaching individual per a les persones que ho sol·liciten.

ANEM!: 500 CONTRACTES I 300 PLACES D'ANGLÉS

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible va posar en marxa en 2017 la campanya d'ocupació jove ‘Anem!' a través de València Activa. Esta iniciativa ha permés contractar 500 jóvens amb i sense qualificació, que estan actualment treballant en els distints servicis de l'Ajuntament de València. El contracte té una durada d'un any, la qual cosa permet als seus beneficiaris adquirir els coneixements i experiència necessaris per a poder inserir-se en el mercat laboral.

Dins de la campanya d'accions d'ocupació jove ‘Anem!', a més dels contractes laborals, destaca l'aposta del Consistori per la formació en idiomes. S'oferixen més de 300 places per als cursos gratuïts intensius d'estiu, amb l'objectiu d'augmentar els seus coneixements lingüístics que els ajuden a superar els exàmens de certificació d'idiomes.

Sandra Gómez ha qualificat com a “necessari dur a terme accions dirigides a combatre la desocupació entre els i les jóvens, ja que este constituïx un dels grans problemes socials”.

ORIENTACIÓ PERSONALITZADA

L'orientació i l'atenció personalitzada són uns dels senyals dels servicis que oferix València Activa. Mostra d'això és el projecte ‘Barris per l´Ocupació' que naix de la necessitat d’apropar els servicis de València Activa a la ciutadania en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació pels distints barris de la nostra ciutat. A més, oferix la possibilitat de rebre orientació personalitzada per part de personal expert en orientació professional, el qual ajuda i acompanya les persones participants durant el procés de busca d'ocupació amb el suport d'un itinerari personalitzat, ajustat al seu perfil i necessitats; la iniciativa també inclou sessions individuals de coaching.

Actualment estos centres locals d'ocupació estan distribuïts en 8 barris de València (Cabanyal, Fonteta, Rojas Clemente, Lleons, Emilio Baró, Castilla, Orriols i Benicalap), als que se suma el servici ‘Barris Itinerant', que dóna servici a La Torre, Benimàmet i Castellar.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE