PROTECCIÓ CIUTADANA
Saturday, September 23, 2017

500 nous jupetins antibales per a la Policia Local

L’adquisició d’estos elements de protecció permetrà que tots els i les agents operatius en disposen

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí el procediment d’emergència per a poder contractar 500 nous jupetins antibales i antitall per als i les agents de la Policia Local de la ciutat de València. D’esta manera, tot el personal del cos que estiga operatiu, no sols en labors d’intervenció, disposarà d’estos elements de protecció en el seu quefer diari.

Així ho ha anunciat este matí la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, que ha recordat les mancances que patia la Policia Local quant a este material: “L’any 2015, quan va començar a gestionar este govern, hi havia només 220 jupetins per als quasi 1.600 agents que integraven la plantilla policial; i molts presentaven una lamentable situació de deteriorament”.

Per això, en els dos anys de gestió del Govern de la Nau s’han anat adquirint nous jupetins: 80 cada any, és a dir, un total de 160, “que ens situa actualment en 380 jupetins per a la plantilla, i això permet, almenys”, ha explicat la regidora, “que en este moment els agents en intervenció (els que estiguen patrullant directament en el carrer o aquells requerits a una telefonada del 092) disposen d’un jupetí”.

No obstant això, i atés que la situació global de seguretat en tot el territori estatal és d’alerta 4, tant la Junta Local de Seguretat com la Junta de Seguretat de la Comunitat Valenciana s’han compromés a fer un esforç especial per a garantir la seguretat dels i les agents policials, “per a tots els que estiguen operatius, no sols els d’intervenció”, ha matisat Menguzzato.

El procediment d’emergència aprovat hui per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament permetrà que en molt breu espai de temps, en un mes i mig o dos, es disposarà de les noves dotacions. El procediment és molt més ràpid que una contractació normal, ha assenyalat Menguzzato, i la compra es realitzarà a càrrec d’un crèdit de 380.000 euros de l’última modificació de crèdits aprovada pel Ple municipal.

Igual que els 160 nous jupetins adquirits estos dos últims anys, els 500 que es preveu contractar ara són de la màxima qualitat existent en el mercat en estos moments. Cada un té un preu que oscil·la entre els 600 i 700 euros, i s’adquiriran diversos models, segons mesures i disseny, per al seu ús per agents homes i per agents dones.

LA UNITAT D’INTERVENCIÓ CANINA

La regidora de Protecció Ciutadana ha anunciat també la firma, esta mateixa vesprada, d’un conveni de col·laboració amb la Direcció General de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, pel qual la Unitat Canina de Rescat de la Policia Local es posa a disposició de tota la Comunitat Valenciana. “Es tracta d’una única unitat d’estes característiques de què es disposa a la Comunitat i entenem que, en benefici general i per eficiència en la gestió de recursos, és correcte posar-la a disposició de la Generalitat”, ha explicat la regidora.

Per la seua banda, l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències, IVASPE, que depén de la Generalitat, assumirà les tasques de formació, ús de material específic (helicòpter, per exemple), proves pràctiques, organització i coordinació de les actuacions en què es faça necessària la intervenció de la unitat al territori valencià.

La Unitat Canina de Rescat de la Policia Local de València està integrada per 9 agents del Servici Municipal de Bombers, 3 persones voluntàries de Protecció Civil i 13 gossos de salvament i rescat. “El seu treball”, ha explicat la regidora, “es desenvolupa fonamentalment en intervencions de busca de persones desaparegudes (persones majors, per exemple, moltes vegades), en col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i en maniobres de localització després de desastres naturals, com va ocórrer, per exemple, amb el terratrèmol de Llorca (Múrcia) en 2011.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE