OCUPACIÓ
Monday, December 4, 2017

60 persones amb diversitat funcional troben ocupació a través de València Activa

S'ha atès a 173 persones amb diversitat funcional, 60 d'elles han sigut contractades

L'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de València, a través de València Activa, desenvolupa programes d'ocupació i formació dirigits específicament al col·lectiu de persones amb diversitat funcional amb l'objectiu d’introduir-los en el mercat laboral i donar-los les eines necessàries per a accedir a un lloc de treball.

La regidora i primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, ha destacat que “des de València Activa, treballem per a donar cobertura a totes aquelles persones que es troben en situació de desocupació, prestant especial atenció als col·lectius més vulnerables”.

A través dels programes específics existents s'ha tractat a un total de 173 persones, de les quals 49 patien alguna malaltia mental. De totes les persones atingudes i assessorades, 60 d'elles han trobat treball. L’objectiu prioritari és que les persones participants s'incorporen al mercat laboral o en cas d'estar ja treballant, milloren les seues condicions actuals i la qualitat de la seua ocupació. Per a això, es desenvolupa una metodologia pròpia basada en la personalització del servei.

Dins del propi projecte, que aglutina a persones amb diversitat funcional tant física com psíquica, es treballa de manera particular amb les persones amb diversitat intel·lectual, ja que requereixen d'un major suport i la desmitificació de la seua situació de cara a les empreses.

El programa s'estructura en tres grans àrees, que són orientació, formació, i inserció laboral, i que inclouen un primer acostament i coneixement de la persona sol·licitant, itineraris personalitzats i seguiment dels mateixos, derivació i gestió d'ofertes de treball i accions formatives laborals i prelaborals. Tota la formació del programa es realitza de forma personalitzada en grups reduïts de no més de 10 participants per a maximitzar la personalització i l'atenció dels mateixos.

Gómez ha posat en valor “la importància de l'assessorament i orientació laboral impartit pel personal de València Activa i Barris per l’Ocupació, un tracte proper i pròxim clau en la cerca d'ocupació i en la motivació de les persones aturades, més si cap en el cas de les pertanyents a col·lectius més vulnerables”.


CENTRES ESPECIALS D'OCUPACIÓ

A més dels programes específics esmentats, València Activa compta amb dos centres especials d'ocupació, Fet de Vidre i Fent de Tot. Fet de Vidre és un centre on treballen 9 persones en plantilla, totes elles amb diversitat funcional, ben psicològica o física. Tot ells realitzen una labor artesanal, fonamentalment treballen amb vidre, realitzant des de figures fins a rehabilitació de vidrieres.

Fent de Tot és un altre dels centres especials d'ocupació, en este cas compta amb una plantilla d'11 persones, igualment totes elles amb diversitat funcional, ben psicològica o física. Fent de Tot ofereix una labor integral que cobreix servicis com a neteja, manteniment, organització d'esdeveniments, logística, etc.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE