Saturday, May 16, 2020

ACCIÓ CULTURAL INCREMENTA LA DOTACIÓ DE LES AJUDES A LA PRODUCCIÓ ESCÈNICA FINS ALS 250.000 EUROS

Maite Ibáñez anuncia un augment de 70.000 euros respecte a la convocatòria anterior

La nova convocatòria d’ajudes a la producció escènica impulsada per l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Acció Cultural, comptarà enguany amb una dotació global de 250.000 euros, davant dels 180.000 de l’exercici anterior, la qual cosa suposa un increment de 70.000 euros.

Així ho ha anunciat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha explicat que l’augment pressupostari es du a terme per “donar suport al sector de les arts escèniques de la ciutat, especialment perjudicat pels efectes de la crisi sanitària”. Pel que fa a la resta de convocatòries del programa d’ajudes a les arts escèniques promogut per la regidoria, és a dir, sales privades, festivals i circuits, projectes d’especial interés i residències de creació, l’edil ha avançat que “estem treballant en elles i molt prompte anunciarem més novetats”.

La convocatòria d’ajudes econòmiques a la producció escènica, aprovada ahir divendres a la Junta de Govern Local, es publicarà al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de València (www.valencia.es). El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies naturals, a comptar des del dia següent al de la publicació. L’objectiu d’esta convocatòria és afavorir el desenvolupament de projectes escènics en tota la seua diversitat: teatre, dansa, circ, escena performativa i arts vives, així com facilitar la relació d’estos amb la diversitat d’altres disciplines artístiques, com ara la música, arts plàstiques o audiovisuals. El procediment de concessió de les subvencions és el de règim de concurrència competitiva i la quantia màxima per projecte serà de 20.000 euros.

“Som conscients que el sector es troba en una situació molt complicada”, ha lamentat Ibáñez, de manera que “no només hem incrementat la dotació econòmica de les ajudes per a este exercici, sinó que també anem a agilitar els terminis administratius per resoldre quan abans millor”. A més, “els criteris de valoració han millorat respecte a la convocatòria anterior. Estes són algunes de les modificacions i millores realitzades en les bases reguladores, algunes de les quals han estat adaptades a l’actual situació per facilitar les sol·licituds”.

D’altra banda, la convocatòria d’ajudes per a les sales d’arts escèniques de titularitat privada, recuperada en esta legislatura, serà aprovada a la Junta de Govern Local en les pròximes setmanes, “el més ràpid que ens permeten els terminis administratius”, segons ha informat la responsable d’Acció Cultural. “També anem a augmentar la seua dotació econòmica, tenint en compte les actuals circumstàncies”.

Finalment, Maite Ibáñez ha assenyalat que “l’augment de la quantia de les ajudes i l’agilització dels terminis són algunes de les principals peticions que ens han formulat les associacions professionals per atenuar els efectes de la crisi, amb les quals estem treballant per donar resposta a un sector molt important per al teixit cultural valencià i que a hores d’ara es troba en una situació d’incertesa”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE