Monday, April 13, 2020

ACCIÓ CULTURAL PREPARA UN CONJUNT DE MESURES PER A LES ARTS ESCÈNIQUES CONSENSUAT AMB EL SECTOR

Maite Ibáñez ha anunciat que està preparant “un conjunt de mesures destinat a ajudar al sector de les arts escèniques, consensuat amb les associacions de professionals”.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha anunciat que està preparant “un conjunt de mesures destinat a ajudar al sector de les arts escèniques, consensuat amb les associacions de professionals”. “La crisi de la COVID-19 ha provocat la suspensió de les actuacions a les sales d'exhibició, teatres, carrers i centres culturals, paralitzant l'activitat dels professionals del sector”, ha lamentat Ibáñez.

Per això, ha apuntat que la seua regidoria està “elaborant un pla específic per donar suport al teixit professional de les arts escèniques”. Per a això, ha explicat que ha recollit “la majoria de les peticions que li han fet arribar les associacions professionals del sector, i estan treballant amb ells, braç a braç, per a enriquir-les”.

Les associacions professionals del teatre, dansa i circ, creadors, companyies, empreses productores i distribuïdores que integren el sector escènic de la ciutat van subscriure un document conjunt en el qual demanen a l'Ajuntament un paquet de mesures que permeten pal·liar els efectes derivats de la crisi de la COVID-19. Després del seu estudi, la regidora d'Acció Cultural va mantenir una videollamada grupal amb representants de les associacions per a tractar tots els punts i assegurar-los que “des de la Delegació es farà tot el possible per a donar suport al sector en estos moments tan complicats”.

Ibáñez ha detallat que les mesures són l'avançament de les convocatòries d'ajudes a les arts escèniques previstes per al present any 2020, en la mesura que siga possible, així com l'agilitació de la seua posterior tramitació. Així mateix, s'agilitarà la tramitació del pagament de factures dels treballs realitzats, si bé és cert que el Període Mig de pagament de l'Ajuntament és molt reduït.

Igualment, en la pròxima convocatòria d'ajudes municipals a les arts escèniques es tindrà en consideració que els criteris de baremació s'adapten, el màxim possible, a la situació actual. A mig termini, en les subvencions i ajudes de l'any 2021 no es tindrà en compte la falta d'activitat a causa de la crisi del coronavirus en la puntuació obtinguda per la trajectòria artística de l'any anterior (2020). Es tracta de les ajudes de producció escènica, les de projectes d'especial interès, les de festivals i circuits, les de residències de creació i les d'ajudes a sales.

Respecte a les programacions suspeses dels teatres de gestió municipal, és a dir, el Teatre EL Musical (TEM) i l'Auditori La Mutant, es treballa per a encaixar, sempre que siga possible, les funcions, mostres i activitats en la programació de la pròxima tardor i hivern. S'aposta per la política de “cancel·lacions 0”.

Perquè no baixe el nombre de funcions anual, es tractarà, en el marc municipal i de recursos disponibles, que s'estrene temporada abans que en anys anteriors (això és, que comence al setembre i no a l'octubre), així com no tancar els teatres municipals al desembre per a acollir funcions i començar el mes de gener la temporada oficial 2021. En este sentit, es prioritzarà la contractació de companyies i artistes locals, sempre garantint la qualitat de la programació.

També es continuarà secundant i ajudant als festivals escènics de la ciutat a partir del moment en què es puga reiniciar l'activitat amb normalitat, i es continuarà mantenint un diàleg constant amb el sector per a analitzar el desenvolupament de la situació i de l'aplicació d'estes mesures. Igualment, s'elaborarà un pla de rellançament de l'activitat, per a impulsar la resposta del públic una vegada superat este moment de confinament.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE