PROTECCIÓ CIUTADANA
Wednesday, February 24, 2016

AJUNTAMENT I AUTORITAT PORTUÀRIA RENOVEN L'EQUIPAMENT DE BOMBERS PER A LES EMERGÈNCIES EN EL PORT

El Servici Municipal de Bombers rebrà del Port 600.000 euros en els pròxims 4 anys per a la renovació del material i la formació dels agents

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sandra Gómez, i el president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, han anunciat hui la renovació del conveni de col·laboració que establix l'assistència a les dependències del Port per part del Cos Municipal de Bombers. El nou acord permetrà modernitzar i renovar els equips tècnics i actualitzar la formació dels agents.

Cal tindre en compte que el conveni en vigor datava de fa 23 anys, exactament de l'any 1993, “i en eixe temps, la ciutat ha canviat, s'ha eliminat l'eix de la Serradora, el pas a nivell, i la ciutat s'ha fet més permeable, amb un accés més fàcil des d'uns punts a uns altres”, ha explicat Sandra Gómez.

Este conveni suposava la presència d'un servici de Bombers en el Port, dotat amb 35 bombers dedicats específicament a l'assistència d'emergències en les instal·lacions portuàries. No obstant açò, ha continuat la delegada, s'ha constatat que el nombre de servicis efectius que es prestava al Port des d'este servici era molt baix, nul en ocasions; i les condicions de les instal·lacions, molt precàries. A més, tal com ha explicat el cap de Bombers, Vicente López Royo, el servici del Port ja no disposava de material necessari (com ara ambulàncies, vehicles manuals i d'altura, o autoescales per a rescats en altura), per la qual cosa són els efectius del Parc Central els que han assumit generalment les actuacions en el Port.

La regidora, Sandra Gómez, ha recordat que, en accedir al Govern, va plantejar la necessitat d'impulsar un pla de reordenació dels mitjans de seguretat i assistència, en el qual s'emmarca esta revisió del servici de Bombers del Port, “per tal que s'adapte a la realitat actual de la ciutat i, en este cas, a la realitat actual de recinte portuari”, en la línia de les infraestructures que disposen altres ciutats com ara Bilbao, Barcelona o Cadis.

Així, el nou conveni establix el tancament de l'actual servici de Bombers del Port en un termini de 3 mesos i mig (fins al pròxim 1 de juny) i que 35 bombers que ara presten allí els seus servicis passaran a les dependències del Parc Central. Açò suposarà, a més, un estalvi de 2 milions d'euros a l'any.

Així mateix, l'Ajuntament es compromet a ampliar la formació dels bombers de tots els parcs amb continguts “intensius i específics, de manera que tots els parcs de la ciutat i tots els seus efectius estaran preparats per a intervindre davant qualsevol emergència en les instal·lacions del Port”. A més, tal com establix el nou conveni, els bombers municipals participaran en els simulacres que es consideren necessaris per part de l'Autoritat Portuària i, així mateix, supervisaran la seguretat de les noves empreses que s'instal·len en el Port.

Per la seua banda, el Port assumirà el cost de la formació i del nou equipament del Servici de Bombers amb un import de 150.000 euros a l'any (100.000 per a formació, i 50.000 per a material), la qual cosa suposa 600.000 euros en els 4 anys que es preveuen de vigència de l'acord.

Tant Sandra Gómez com Aurelio Martínez han manifestat la seua satisfacció amb les condicions del nou acord, que suposa una “evident millora” del servici a prestar, i una modernització i actualització dels mitjans materials. El Consell d'Administració del Port va aprovar, en la seua última reunió, el contingut de l'acord, que ara ha de ser ratificat pel Ple de l'Ajuntament.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE