EDUCACIÓ
Wednesday, January 17, 2018

Ajuntament i Generalitat acorden construir i rehabilitar 9 col.legis de #València

Amb el programa de la Conselleria d’Educació “Edificant”

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, la regidora d'Educació, Maria Oliver, i el regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda, Vicent Sarrià, s’han reunit amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, per a abordar la proposta de l’Ajuntament de València del Pla Edificant. La reunió ha finalitzat amb un “complet acord” per a la construcció, reforma i millora de nou centres educatius de la ciutat, de forma que l’Ajuntament s’encarregarà de dur endavant les obres i, per tant, es podran agilitzar els tràmits que permeten la posada en marxa d’estes noves infraestructures educatives.

Concretament els centres de nova construcció seran tres: CEIP Fernando de los Ríos, a Quatre Carreres; CEIP Sant Àngel de la Guarda, a Jesús; i l’IES núm. 41 a Patraix. El Fernando de los Ríos és un centre de titularitat municipal que a dia de hui està en uns baixos llogats, instal·lar-lo en un centre en condicions és molt important i dignificarà les seues instal·lacions. Respecte al centre Sant Àngel de la Guarda, tenim un compromís i un deute amb el centre per començar com més prompte millor la construcció del col·legi. Finalment, a Patraix donem resposta a una petició històrica del barri i descongestionem els actuals centres educatius.

Pel que fa als centres on es realitzaran obres de reformes integrals, trobem els centres de CEIP Sant Josep de Calasanz als Poblats Marítims, CEIP Carles Salvador a Rascanya, CEIP Raquel Paya a l’Olivereta, CEIP Salvador Tuset a Benicalap i el CEIP Teodor Llorente i CEIP Lluís Vives a Extramurs.


Per la seua banda, Vicent Sarrià ha manifestat el compromís de la seua delegació perquè des del servici es treballe perquè l'alumnat puga "disposar de les noves instal·lacions el més prompte possible" i "amb la major qualitat". Ha precisat que des d’Urbanisme, el servici de Projectes Urbans s'encarrega de licitar l'obra de nova construcció del CEIP Sant Àngel de la Guarda i licitarà la redacció del projecte i l'obra de l'IES 41 de Patraix.

Esta acció de col·laboració “dóna bona mostra de la bona sintonia i treball conjunt que hi ha entre el Govern de la Nau i el Govern del Botànic, amb què posem en valor l’educació pública i les infraestructures educatives públiques de la nostra ciutat, abandonades conscientment per l’anterior govern del PP, qui volia relegar l’educació pública a l’últim escaló.

A més, en la reunió s’han detallat un llistat d’obres menors en multitud de centres escolars de tots els districtes de la ciutat. En pròximes reunions de treball s’acabaran de tancar els detalls d’estes accions més concretes. En un moment determinat podríem ampliar la proposta si ho estimem oportú i tenim capacitat. Sense oblidar que esta és una proposta inicial per a 2018/2019, per tant continuarem invertint en altres col·legis en els quatre anys que queden per davant del Pla Edificant.


D’altra banda, cal destacar també que hi ha hagut un treball intens en els últims mesos per a elaborar esta proposta, que a més arriba a totes les zones de la ciutat de València i, especialment, a aquelles amb més problemes d'escolarització com ara Malilla. A més, ens hem coordinat tres servicis municipals: Educació (competències en matèria educativa), Servicis Centrals Tècnics (competències en manteniment de col·legis i arquitectura) i Projectes Urbans (competències en grans obres de construcció)


Una vegada autoritzada l'actuació, la Conselleria d'Educació delegarà ara en l’Ajuntament el projecte, que iniciarà els tràmits de forma immediata. Així l’Ajuntament, seguint tots els processos administratius, s’encarregarà de la contractació, construcció, direcció i la certificació de l'obra. La Conselleria d’Educació es farà càrrec del cost econòmic de les esmentades infraestructures educatives.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE