Protecció Ciutadana
Wednesday, August 12, 2015

AJUNTAMENT I GENERALITAT UNIFICARAN POLÍTIQUES DE RÈGIM SANCIONADOR PER A AGILITZAR TRÀMITS

Es reuniran al setembre per a concretar en un informe jurídic tècnic quines competències corresponen a cada administració.

L'alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, s'ha reunit amb el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, per a valorar la possibilitat d'elaborar un informe jurídic-tècnic que estudie i reconsidere les competències que ha d'assumir la Generalitat i quines correspondrien a l'Ajuntament respecte a procediments sancionadors a fi de que tots els tràmits siguen més àgils.

En esta reunió també s'han detallat les qüestions en matèria de protecció i seguretat ciutadana que estan pendents per no haver-se tractat durant anys, com per exemple la revisió de la llei de coordinació de Policia Local o l'elaboració d'una llei de Bombers que unifique determinats criteris com la convocatòria d'oposicions o com els requisits de funcionament o d’organització.
Sandra Gómez ha afirmat que volen treballar en “un model de Policia Local pròxim, que estiga al costat del ciutadà i no darrere només per a multar. Volem treballar en eixe model de policia que incloga tota la Comunitat Valenciana”. En este sentit, la regidora també ha plantejat la possibilitat de que hi haja una determinada formació per a la Policia Local que siga obligatòria després de les oposicions.
“Un dels primers problemes amb què m'he trobat és que en determinades ocasions hi ha dèficit de formació ja que no hi ha obligació, una vegada es superen les oposicions, de tindre una formació obligatòria. I crec que hi ha determinats cursos que s'haurien de realitzar de forma periòdica com són, per exemple, atenció en primers auxilis, tracte amb el ciutadà o tracte de proximitat que exerceix la Policia Local de forma diària, qüestions molt importants i necessaries per a oferir un bon servici al ciutadà”, ha afirmat l'alcaldessa en funcions.
Per a això, necessitaran la col·laboració de l'Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE) –organisme que pertany a la Generalitat Valenciana i que des de fa 17 anys s'encarrega d'impartir cursos a la Policia Local-. En este sentit, el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José Mª Ángel, ha assegurat que existirà una “màxima col·laboració perquè alguns aspectes com els de la formació de la policia local per al seu reciclatge permanent siguen plantejats en una Mesa de Treball”.
Finalment, José Mª Ángel, ha volgut destacar que per a tractar aspectes del cos de bombers també es necessita una Mesa de Treball ja que “és un altre cos prestigiós que requereix tindre una arquitectura legislativa que done resposta a les demandes que plantegen els consorcis provincials i els llocs on tenen cossos propis de bombers com és l'Ajuntament de València. Són plantilles que necessiten la seua pròpia modificació per la seua edat i que necessiten respostes en les oposicions homologades”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE