Sunday, March 15, 2020

ANUNCIEM EL PLA RE-ACTIVA VALÈNCIA. UNA LÍNIA D'AJUDES A PIMES I AUTÒNOMS AFECTATS ECONÒMICAMENT PER LA CRISI DEL COVID-19.

El Govern Local prendrà totes les mesures per a fer front a la pandèmia des del punt de vista econòmic.

El govern municipal estudia totes les possibilitats per a frenar l'expansió d'esta malaltia, però també per a pal·liar les seues repercussions econòmiques», tal com els ha expressat als agents econòmics de la ciutat, amb els qui s'ha reunit amb caràcter d'urgència.

En esta reunió, en la qual també ha estat present la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, així com els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, i els regidors de Comerç, Carlos Galiana, Hisenda, Ramón Vilar, i Turisme, Emiliano García, l'alcalde Joan Ribó ha anunciat línies d'ajudes a les xicotetes i mitjanes empreses i autònoms.

En la compareixença oferida després de la reunió amb els empresaris, sindicats i entitats professionals, en la qual també ha participat el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, ha explicat la preocupació de l'Ajuntament pels sectors econòmics de la ciutat «que són els que garanteixen el bon funcionament del benestar de les persones».

Entre les mesures que l'Ajuntament posarà en marxa per al Pla Estímul Reactiva València, ha ressaltat les ajudes directes a la consolidació i creació d'empreses d'1.400.000 milions d'euros. «Ja havíem convocat una primera línia de 300.000 euros, però la resta el reorientarem per a mesures d'urgència de suport i liquidesap directa a les xicotetes i mitjanes empreses de València així com per a autònoms.

«També incrementarem les línies que vindran en gran manera del Fons de Cooperació Municipal que ja va dir la Generalitat que a la ciutat de València li toca al voltant de 2 milions d'euros. I buscarem la fórmula per a ampliar totes aqueixes línies de suport a les pimes i autònoms», ha continuat.

D'altra banda, ha explicat, «les oficines de València Activa, funcionaran telemàticament per a acompanyar i assessorar a totes les xicotetes empreses i autònoms que vulguen accedir a les ajudes de l'Ajuntament, Generalitat i Govern així com a la informació sobre estes ajudes». «Nosaltres destaquem una de les ajudes més importants que va anunciar ahir la Generalitat que té a veure amb els crèdits que dóna l'Institut Valencià de Finances que donava a l'1% d'interés i que ara ho ha eliminat completament».

«Treballarem des de València Activa per a ser canalitzadors d'eixes peticions que tenen pimes i autònoms per a ajudar-los ja assessorar-los a demanar eixes ajudes a l'Institut perquè una de les coses que ens han traslladat els empresaris és que necessiten liquiditat i per això volem ajudar-los».

Finalment, Salvador Navarro de la CEV ha agraït la reunió organitzada per a escoltar als empresaris i ha confirmat que un problema conjuntural que requereix solucions conjunturals». «I la primera solució és demanar a Europa que relaxe el dèficit marcat i que permeta que el Govern d'Espanya, Generalitat i entitats locals com l'Ajuntament puguen assumir més dèficit públic».

«És vital per a nosaltres que no falle la liquiesa i hi ha dos mètodes: o tenim crèdits nous amb la banca i és ací la proposta o també i és el paper que ha de fer l'Ajuntament amb certa moratòria i exempcions temporals en els impostos corresponents», ha conclòs per a coincidir amb l'alcalde en la importància de transmetre a la societat «missatges de tranquil·litat i serenitat».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE