URBANISME
Thursday, October 11, 2018

Aprovem millores als barris per valor de 2 milions d’euros

Entre les iniciatives, la reurbanització del carrer de Sant Pere, la rehabilitació del Xalet d’Abben-al’Abbar o la reconstrucció de les Sitges de Burjassot

La Junta de Govern Local ha aprovat hui un conjunt d'actuacions de millora d'infraestructures i equipaments en els diferents barris de la ciutat per un valor total de 2 milions d'euros. També s’ha aprovat la reurbanització i millora de l'entorn del carrer Sant Pere, en el Cabanyal.

Tal com ha explicat Gómez, s'ha donat impuls a actuacions dirigides «a dotar de major dignitat zones i barris de la ciutat que fins ara havien patit de falta de dotacions, i de maltractament i abandó durant anteriors mandats». El primer dels projectes aprovats és la reurbanització i millora de l'entorn urbà del carrer Sant Pere i adjacents, en l'anomenada zona zero del Cabanyal, una iniciativa que compta amb un pressupost de 450.000 euros, i que permetrà dur a terme millores urbanístiques als carrers Sol, Safareig, Columbretes i Lluís Despuig. «Es tracta d'una de les zones més maltractades i més degradades per efecte de l'antic projecte de prolongació de Blasco Ibáñez, que ara permet recuperar l'esperança de consolidació com a zona urbana digna», ha afirmat la portaveu municipal, Sandra Gómez, que ha detallat les diferents iniciatives aprovades hui.

L'objecte del plec és establir les bases tècniques generals que regiran el contracte per a l'execució del projecte d'obres «Reurbanització carrer Sant Pere», i va dirigit a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri del Cabanyal-Canyamelar. L'actuació permetrà la millora global de l'accessibilitat en l'àmbit, mitjançant la reposició del paviment amb textures adequades, ús de materials antilliscants, i encintat i voreres i asfalt polit. Gómez ha destacat que esta inversió suposa «la carpetada definitiva al pla del Partit Popular de convertir el carrer Sant Pere en un bulevard».

CONDICIONAMENT DEL XALET D'ABBÉN-AL'ABBAR

També s'ha aprovat hui en la sessió de la Junta de Govern el contracte d'execució de les obres d'habilitació i condicionament del xalet situat al carrer d'Abbén-al'Abbar, un projecte que compta amb un pressupost de 415.000 euros.

Un altre dels assumptes abordats hui en la reunió del Govern Local ha sigut l'execució de les obres d'accessibilitat de l'itinerari històric que uneix la Gola de Pujol amb la platja del Saler. El projecte d'actuació suposa fer accessible el traçat actual, perquè puga ser gaudit també per les persones amb diversitat funcional, segons la normativa que estableix la Llei d'accessibilitat. El pressupost ascendeix a 435.000 euros.

RECONSTRUCCIÓ DE LES SITGES DE BURJASSOT

La Junta de Govern ha aprovat també l'encàrrec de les obres de restauració i reconstrucció dels murs i l'enllosat de l'edifici de les Sitges, situat en el terme municipal de Burjassot, que va resultar afectat per les intenses pluges de dies arrere. La Junta de Govern Local ja va aprovar en eixe moment una partida de 42.000 euros per a efectuar els treballs d'emergència, i hui s'ha aprovat dotar amb un muntant de 228.000 euros les obres de reconstrucció.

Així mateix, ha sigut aprovat hui el conveni entre l'Ajuntament de València i l'Autoritat Portuària per al projecte d'obres d'adequació de la parcel·la situada entre el futur Parc de la Desembocadura i la Unitat d'Actuació, UA, Natzaret Est. L'objectiu d'esta actuació és la recuperació de l'espai com a zona d'ús comú per part de la ciutadania. Compta amb un pressupost de 105.000 euros, i inclourà un disseny amb plantació d'arbres i mobiliari per a ús ciutadà.

Finalment, cal destacar l'aprovació també per la Junta de Govern Local de quatre projectes d'obres per a la construcció de zones de socialització de gossos, que es realitzaran en els barris de Torrefiel, Malva-rosa i La Torre, i en la plaça de Magúncia, per un import d’un poc més de 400.000 euros.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE