PROTECCIÓ CIUTADANA
Monday, July 30, 2018

Balanç del dispositiu de protecció de les platges durant el primer mes i mig

És el primer any que el dispositiu s'amplia fins a la matinada i es perllongarà fins a finals de setembre

Durant el mes i mig que està en funcionament, el servici de vigilància policial de platges ha realitzat 13 detencions, la majoria per furt, ha interposat 160 denúncies relacionades amb la seguretat viària, ha efectuat 14 controls d'alcoholèmia amb resultat positiu i ha entregat als seus pares 51 menors extraviats. Són dades del balanç del dispositiu de platges que ha presentat este matí la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato.

«Este servici de protecció i vigilància que l'any passat acabava al final de la vesprada, ho hem ampliat per primera vegada fins a primeres hores de la matinada. Comença a les 7’30 hores de dilluns a diumenge, ininterrompudament, i depenent del tipus d'activitat o del dia de la setmana que siga es perllonga i roman actiu fins a la una, les dues o les tres del matí», ha recordat l'edil. «Fem una valoració molt positiva, per la qual cosa podem garantir que l'any que ve mantindrem este dispositiu de nits a la platja».

Des que el passat 15 de juny es posara en marxa, els agents han detingut 13 persones: set per furt, tres per agressió sexual, una per violència de gènere, una per robatori amb violència i una altra com a conseqüència d'una reclamació judicial. La policia ha interposat així mateix 160 denúncies en matèria de seguretat viària i ha realitzat 14 controls d'alcoholèmia amb resultat positiu. A més, 51 menors extraviats han sigut retornats als seus pares.

«Si bé Creu Roja disposa d'un sistema de polseres per identificar els xiquets i facilitar la seua localització en cas que es perden, el servici de postes acaba a les 8 de la vesprada», ha explicat Menguzzato. «L'ampliació de l'horari que hem introduït enguany és fruit d'una necessitat real, especialment al passeig Marítim, per atendre millor molta gent que gaudix de les nostres platges fins a la matinada».

D'altra banda, el servici de platges ha intervingut en 11 ocasions per molèsties ocasionades per sorolls i quatre vegades per temes vinculats a la venda ambulant. El dispositiu es prolongarà fins a finals de setembre. A més de mantindre l'horari nocturn, l'any que ve està prevista la difusió de recomanacions a la ciutadania per evitar robatoris o la pèrdua de xiquets, a través de cartells en les postes i altres instal·lacions de les platges.

En total, entre el torn del matí i el de la nit, 50 agents de la Policia Local patrullen les platges del terme municipal de València: 32 en les platges del Nord (Cabanyal i Malva-rosa) i 18 en les platges del Sud (Pinedo, El Saler i El Perellonet). Durant la nit, sis policies patrullen constantment el passeig Marítim. El dispositiu compta amb 26 vehicles. «Enguany cal destacar l'adquisició de quatre nous quads per garantir la tranquil·litat i la seguretat de la gent que està en la zona de la platja, i en el dels bombers, ressenyar l'adquisició d'una nova llanxa per vetlar per la seguretat dels banyistes en col·laboració amb la Creu Roja».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE