DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC
Tuesday, September 8, 2015

Calabuig demana implicació a totes les administracions per a activar la Marina Reial

Reunió amb l'Associació d'Empresaris de la Marina Reial

“És evident que La Marina és una obligació, fruit d'un acord de tres institucions, i òbviament hi ha que donar-li solució, però vull dir que si ara estem en esta situació ha sigut per la decisió de les tres administracions quan totes elles estaven governades pel Partit Popular. No van ser capaços de solucionar el problema que hi havia amb el deute ni de donar-li l'impuls polític que necessitava”, ha afirmat responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Sostenible, Joan Calabuig, al final d'una reunió amb empresaris de la Marina Real, al capdavant dels quals estava el seu president Tomás Brande.

“Ara mateix ens trobem amb un problema greu en el qual és imprescindible i urgent que, en primer lloc, el Govern d'Espanya contribuixca a donar-li una solució, però és evident també que la ciutat i la Generalitat han d'implicar-se en este procés per aconseguir realment reactivar la Marina i eliminar els dubtes i els núvols negres que existeixen sobre el seu futur”, ha afegit Calabuig.

El regidor ha assenyalat que la Marina real és un “element central per a l'estratègia de desenvolupament de la ciutat de València, i per descomptat fa falta un clar impuls al màxim nivell polític”. En este sentit ha dit Calabuig, “la primera preocupació està relacionada amb uns pagaments pendents al Banc de Santander que es complixen el mes d'octubre pròxim. Hi ha hagut també una intervenció judicial, i per tant és imprescindible donar una solució per part de les tres institucions implicades, perquè puga desbloquejar-se esta situació i donar-se un impuls i una seguretat al funcionament de la Marina”.

Considera obvi que “és necessari fer un esforç, perquè al llarg dels últims anys va haver-hi una evident falta de lideratge polític en relació amb el desenvolupament de la Marina que ha fet perdre nombroses oportunitats, malgrat l'esforç, òbviament, dels professionals que allí desenvolupen la seva activitat, que estan allí, però que haguessin necessitat d'una direcció política, d'un projecte clar de futur”.

Esta “falta de projecte de futur” que van tindre els anteriors governs del Partit Popular “ha deixat un pesat deute, d'una banda, i sobretot ha deixat en el camí moltes oportunitats que haguessin estat fonamentals per a crear ocupació i per reactivar l'economia en un lloc absolutament estratègic per a la nostra ciutat com és la Marina”.Fuente de información: Ajuntament de València

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE