URBANISMO
Wednesday, March 23, 2016

CALABUIG I SARRIÀ VISITEN LES OBRES DE L'ANTIGA FARINERA L'ENDEMÀ DE REPRENDRE'S ELS TREBALLS

L'edifici acollirà dependències de les regidories d'Ocupació i Emprenedoria i Innovació

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, acompanyat per Joan Calabuig, responsable de la delegacions d'Ocupació i Emprenedoria, respectivament, ha visitat este matí l'antiga Farinera del Grau (Farineres Llevantines), on ahir es van reiniciar les obres de consolidació i rehabilitació per a la conversió de l'edifici construït l’any 1923 en un espai sociocultural, viver d'empreses i centre municipal de referència de les polítiques d'ocupació i suport als joves emprenedors.

La consolidació i rehabilitació de l'edifici construït per Farineres Llevantines en el carrer Joan Verdeguer, després de la seua represa, està previst que finalitze entre els mesos juliol i setembre. Els treballs es realitzen amb càrrec al denominat Pla Confiança i tenen un pressupost que, després de la recent modificació del projecte a petició de la direcció facultativa, ascendix a 2.726.975 euros. Les obres van ser adjudicades en el seu moment amb una baixa del 35’90% respecte a la licitació inicial.

Una vegada conclosa la fase de consolidació i rehabilitació es licitarà la d'habilitació, per a la qual ja existix una partida de 841.103 euros en el pressupost municipal de 2016. El finançament d'estes obres d'habilitació tindrà caràcter plurianual, amb una nova consignació pressupostària el 2017 per a concloure-les. L'edifici, de cinc plantes, va a integrar alguns elements de la construcció original, com l’antiga tremuja de fusta on es carregava la farina.

Sarrià i Calabuig han visitat les diferents parts de l'antiga Farinera i han rebut explicacions del desenvolupament dels treballs per part dels responsables de l'empresa adjudicatària. En este recorregut, des de les plantes elevades, els tres integrants del govern municipal han pogut contemplar el lamentable estat en què es troba el que va ser circuit de Fórmula 1, al qual recau la part posterior de la Farinera.

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha recordat que les obres de la Farinera “van ser paralitzades fa alguns mesos , ja que en el seu transcurs es van produir circumstàncies no previstes i sobrevingudes en tractar-se d'una intervenció complexa i difícil a causa de l'estat de ruïna del conjunt a rehabilitar”. Hi ha afegit, però, que “no s'ha produït cap variació substancial del projecte ni es modifiquen les condicions de licitació”

Després de la rehabilitació i habilitació, l'immoble serà gestionat per les delegacions d'Ocupació i Emprenedoria i la d'Innovació i Gestió del Coneixement. La Farinera tindrà els mateixos volums que l’edifici original, amb una superfície construïda de 4.200 metres quadrats, incloent-hi escales i elements comuns.

L'antiga Farinera està dividida en tres blocs i està previst potenciar de forma especial la façana de la vella fàbrica de farines del Grau.

UNA HERÈNCIA ENVERINADA

En ser preguntat Vicent Sarrià sobre els terrenys del circuit de Fórmula 1, als qualse recau la part posterior de la Farinera, el regidor ha afirmat que “es tracta d'una de les herències més enverinades de l'anterior Govern municipal i de l'anterior Govern de la Generalitat. Perquè vos feu una idea, eixe circuit que veieu va ser executat per la Generalitat com una obra d'urbanització avançada del que havia de ser la prolongació de l'avinguda de França”

Hi ha afegit que el conveni que en el seu moment va signar l'Ajuntament amb la Generalitat “no al·ludix ni una sola vegada a cap circuit de Fórmula 1, però no obstant açò sí que obliga a l'Ajuntament a repercutir com a càrregues d'urbanització al voltant de 40 milions d'euros”. En la seua opinió, “és obvi que el programa va ser mal plantejat des de el principi. Curiosament un govern que no feia per gestió directa cap tipus d'actuació, esta li la va encarregar a l'empresa municipal AUMSA sense dotar-la, per descomptat, dels fons necessaris. Per açò, considerem que era un encàrrec enverinat en el qual es va intentar trobar una fórmula molt dubtosa poc abans d'acabar la legislatura, que era buscar una espècie de soci prestador que havia d’executar la urbanització, amb la qual cosa la gestió directa brillava per la seua absència”.

Des de la Delegació d'Urbanisme l'objectiu és ara revertir eixa situació “i començar una licitació nova de tot el programa perquè aquell que es vulga presentar es presente, encara que hi ha incògnites que pesen molt des del punt de vista econòmic. Al llarg d'enguany volem donar una alternativa que pose almenys en vies de solució un dels fiascos més grans de l'anterior legislatura”Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE