DINAMITZACIÓ ECONÒMICA
Wednesday, June 8, 2016

CALABUIG I VILAR ES REUNEIXEN AMB REPRESENTANTS DELS COMERCIANTS PER A ESTUDIAR DES DEL DIÀLEG UN “AJUST FI” A l'IBI

Els dos membres de l'Equip de Govern s’han referit així a casos singulars com els establiments expositors de mobles

El primer tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Joan Calabuig, i el delegat d'Hisenda, Ramón Vilar, han mantingut este matí una reunió amb representants de CECOVAL, dins de la ronda de contactes amb empresaris, hostalers i comerciants per a analitzar i explicar l'actualització de l'Impost de Béns Immobles (IBI).

“S'ha plantejat una reforma impositiva orientada a la justícia social i a homologar la situació de València amb la d'altres grans ciutats espanyoles, perquè s'estava produint un desequilibri inacceptable”, ha afirmat Joan Calabuig després d'esta reunió. El responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic ha assenyalat, a més, que la recaptació és “necessària per a dur a terme polítiques socials i atendre a la ciutadania, però és evident que quan es pren una mesura de caràcter general té conseqüències concretes en determinats sectors”.

En esta línia, ha traslladat als representants de CECOVAL la “disposició” de l'Ajuntament a “dialogar per a analitzar les conseqüències que té la seua aplicació, des de la perspectiva del suport al xicotet i mig comerç en la ciutat”.

“Estem plenament disposats a escoltar els problemes que ens traslladen i entenem que, en este procés de diàleg, té lògica emprendre els ajustos i les reformes necessàries per a evitar les dificultats especials que es puga haver generat en alguns comerços”, ha exposat Calabuig, tal i com va comentar l’alcalde fa uns dies respecte als establiments expositors de mobles. Calabuig ha plantejat que l'equip de Govern “des del diàleg” promoga “un ajust fi” perquè l'IBI siga “un impost cada vegada més just”.

Per la seua banda, Ramón Vilar ha assenyalat que “anem a emmarcar-ho dins d'una reflexió general sobre si es pot aplicar al sector del comerç”, ha apuntat. Igualment ha ressaltat que la delegació d'Hisenda té la “voluntat” de “atendre en la mesura que siga possible, i sense que supose una gran pèrdua d'ingressos, les peticions tant de l'hostaleria com del comerç i dels empresaris, d'estudiar un ajust en l'IBI per als usos comercials “.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE