Thursday, May 7, 2020

COMENÇA LA CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS DE LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT

Sandra Gómez: aquesta plaça deixarà de ser una rotonda i serà una vertadera plaça. Comencem a recuperar-la per als valencians i valencianes

La plaça de l'Ajuntament comença la seua conversió en una gran zona per a vianants i ja està tancada al trànsit. Es tracta de la primera intervenció del projecte definitiu de reurbanització d'este emblemàtic espai de la ciutat que anàvem a dur a terme el passat 23 de març i es va quedar paralitzada per l'Estat d'Alarma decretat per combatre el coronavirus. La vicealcaldessa Sandra Gómez ha destacat que "és un dia històric, aquesta plaça deixarà de ser una rotonda i serà una vertadera plaça. Comencem a recuperar-la per als valencians i valencianes".

Concretament, hui s'ha iniciat el procés de fresat. Està previst que en els pròxims dies es realitze la renovació de l'asfalt, la modificació de la planta viària (amb repintat, semaforització, etc.) i una acció de senyalització del nou repartiment espacial amb mobiliari urbà. També es col·locaran els separadors del nou carril d'autobús per a la nova línia C1 Centre Històric, la línia que circularà pel carrer de la Pau fins a la plaça de l'Ajuntament, fent una parada en la plaça de la Reina, «amb vehicles híbrids o elèctrics per a reduir les emissions contaminants de la flota».

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha recordat que l'actuació s'emmarca en el projecte municipal de València Ciutat de Places perquè « la recuperació de l'espai públic per als caminants siga una realitat». Pel que fa a les fases de conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament, ha manifestat que, segons les estimacions, «la plaça estarà llesta per a dilluns que ve, que serà el primer dia de la primera fase de la desescalada». Gómez ha reconegut que serveix de punt de partida per a «començar a treballar en altres projectes entre els quals destaquen Pérez Galdós, Giorgeta o la plaça de Sant Agustí». «Volem accelerar eixos processos que ja teníem encaminats de recuperació d'espai públic perquè puguem caminar en condicions de seguretat», ha afegit.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE