Wednesday, April 1, 2020

DECLAREM DOL OFICIAL A LA CIUTAT DE VALÈNCIA AMB MOTIU DE LA PANDÈMIA

Diversos monuments urbans estaran sense il·luminació, s'ha penjat una pancarta del balcó de l'Ajuntament, i les banderes onejaran a mig pal

La Comissió Municipal de Seguiment de la pandèmia per COVID-19 ha aprovat este dimecres declarar des de hui dol oficial a la ciutat de València com a senyal de dolor per totes les persones afectades per la malaltia i per aquelles que, lamentablement, han mort. Per este motiu, determinats monuments de la ciutat estaran sense il·luminació, les banderes onejaran a mig pal, i del balcó principal d'Ajuntament penja ja una pancarta commemorativa.


La comisió de seguiment ha tingut paraules de solidaritat, en nom del Govern de la ciutat, cap a les persones que han perdut familiars i amics en el context d'esta pandèmia: «Res pot pal·liar la pèrdua d'un ser estimat a conseqüència de la malaltia. A més, les circumstàncies fan difícil l'acompanyament de malalts o morts. Per això, l'Ajuntament de València se suma al seu dolor amb la declaració d'un dol continuat fins que superem esta crisi».

La regidoria de Gestió de Recursos serà l'encarregada de l’aplicació de les mesures que acompanyen esta declaració de dol, i que consisteixen en l'apagat de monuments, el simbolisme de les banderes i la col·locació d'una pancarta en la façana principal de l'edifici consistorial. En total, s'ha acordat apagar 56 monuments (20 de la zona nord i 36 de la zona sud); entre ells, escultures en les rotondes, esglésies, places, edificis públics i monuments. Entre els monuments que simbolitzaran amb el seu apagat el dol de la ciutat estan la Llotja de la Seda, l'església dels Sants Joans, les Torres de Quart, les Torres de Serrans, el Palau del Temple, el Palau de Justícia, la Catedral i el Micalet, el Palau del Marqués de Dos Aguas, les esglésies de Sant Martí i del Carmen, el Museu de la Ciutat, la Porta de la Mar i la plaça de l'Ajuntament.

A més, s'hissaran a mig pal les banderes de la Casa Consistorial (dependències de la plaça de l'Ajuntament, del carrer Amadeu de Savoia i les alcaldies dels Pobles de València), La Llotja, les Torres de Quart i dels Serrans, la plaça de l'Armada Espanyola i alguns Organismes Autònoms Municipals, OAM, com el Palau de la Música o el Palau de Congressos. Així mateix, també en les reguardes de la Policia Local, parcs de Bombers i Parc Central.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE