URBANISME - CABANYAL
Monday, May 29, 2017

El Casinet comptarà amb una sala d’assajos, un espai polivalent i més aules d’aprenentatge

Vicent Sarrià assegura que es van a succeir moltes més actuacions que, en poc de temps, transformaran el Cabanyal

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, ha visitat este matí l'inici de les obres de rehabilitació i reforma de l'edifici de la Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal, conegut com El Casinet. Tal com ha explicat l'edil, el projecte tindrà un cost superior als 800.000 €, i està previst que els treballs d'adequació d'este emblemàtic edifici concloguen en 15 mesos.

L'actuació preveu una rehabilitació i adequació integral de l'edifici, amb l'objectiu fonamental de recuperar els seus aspectes formals, espacials i estructurals originals. Per a això, el projecte preveu intervindre fonamentalment en les façanes, estructura i cobertes, i en la redistribució d'espais, així com dotar l'edifici de les instal·lacions exigibles en matèria d'estabilitat, funcionalitat, seguretat, habitabilitat i accessibilitat.

Actualment, l'edifici és propietat, seu social i escola de música de la Societat Musical Unió de Pescadors. La seua configuració actual presenta una sala d'assajos multiús, quatre aules generals, un aula de percussió i una biblioteca-audioteca. Tal com ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà, la nova distribució de l'espai, realitzada segons el programa de necessitats dissenyat d'acord amb l'Escola Musical, disposarà d'una sala d'assajos amb tarima; 5 aules d'ensenyança instrumental individual; un aula d'ensenyança no instrumental; un despatx d'administració, una sala polivalent de reunió, biblioteca i fonoteca, així com espais de magatzematge i zones de servicis amb lavabos i dutxa.

El regidor Vicent Sarrià ha manifestat la seua “satisfacció” per l'inici d'estes obres que, ha afirmat, “posaran en valor un edifici emblemàtic del Cabanyal”. L'edil ha destacat que el projecte d'execució és “molt respectuós amb els valors patrimonials”, i ha afegit, a més, que la rehabilitació “permetrà que en este espai es torne a desenvolupar la missió que històricament va tindre d'albergar a la banda de música”, atés que en estos moments, la banda de música utilitza unes instal·lacions provisionals.

Finalment, l'edil de Desenvolupament Urbà Sostenible ha reivindicat l'“esforç inversor” que l'Ajuntament de València està duent a terme per a rehabilitar esta zona de la ciutat i ha anunciat “moltes més actuacions que, en poc de temps, transformaran el barri”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE