Wednesday, November 18, 2020

EL CENTRE DE VELA ‘PETXINA’ REP LA CLASSIFICACIÓ COM A PROGRAMA ESPORTIU DE TECNIFICACIÓ ESTATAL

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, la Fundació Esportiva Municipal de València i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport han presentat en roda de premsa la reclassificació del Programa Esportiu de Tecnificació Autonòmica de Vela en el Centre de Tecnificació Esportiva Petxina a Programa Esportiu de Tecnificació Estatal de Vela en este centre.

Després de ser catalogat Centre Autonòmic en 2019, el passat 4 de novembre el Ministeri de Cultura i Esport anunciava en el Butlletí Oficial de L’Estat que, juntament amb la cooperació del Consell Superior d'Esports, este centre era reclassificat i passaria a formar part dels programes esportius estatals. Es tracta d’un nomenament molt important per a l'esport de la Vela en la Comunitat Valenciana ja que la situa com un dels centres on desenvolupar els Plans Nacionals de Tecnificació Esportiva de la Reial Federació Espanyola de Vela. A més, ens posiciona com un centre de referència estatal on els esportistes, una vegada arribada l'edat de fer un pas més en la seua carrera esportiva, tenen a la seua disposició un centre en el que compaginar entrenaments i estudis, poden compartir experiències amb altres esportistes de gran nivell i disposar d'un equip tècnic multidisciplinari amb el qual treballar dia a dia.

“Fa 6 anys va nàixer el Centre de Tecnificació Autonòmic de Vela ‘Petxina’ amb tan sols 10 esportistes i 3 classes: laser, 470 i Finn. Ara comptem amb més de 20 esportistes, el doble, i 3 modalitats: vela lleugera, windsurf i kite. Són sis classes, també el doble, que a l'inici. Hui, ara, entre els nostres esportistes es troben ja campions nacionals i internacionals en les seues modalitats”, ha apuntat Carlos Torrado, president de la FVCV, qui ha afegit: “el Centre de Tecnificació Autonòmic de Vela ‘Petxina’ és ja centre de referència de l'esport nacional i internacional, i els seus esportistes es donen cita en la Comunitat Valenciana, convertint-nos en seu dels entrenaments de seleccions nacionals com les de Polònia, Regne Unit i Croàcia, entre altres, per citar les últimes”.

En esta trobada també ha estat present el director general d'Esport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Josep Miquel Moya, que ha ressaltat “la importància d'este assoliment per a l'esport valencià, ja que continuem fermament en el camí de convertir la nostra terra en la ‘Comunitat de l’Esport’ amb la implantació de programes i centres estatals de tecnificació, en este cas per a la modalitat de vela”, i ha continuat: “És un gran salt haver aconseguit la consideració estatal i amb això l'impuls perquè els esportistes valencians es beneficien participant en concentracions de les seleccions estatals i del treball tècnic de la Federació Espanyola de Vela, especialment de les classes olímpiques ILCA 6 Fem i Fórmula Kite.”

“Sens dubte és un pas més per a poder consagrar el futur Poliesportiu Nàutic com un centre de referència de la Vela a nivell internacional que pose de manifest les bones condicions climatològiques, logístiques i turístiques que té València. La Comunitat Valenciana, i més encara la ciutat de València, són llocs immillorables per a la pràctica d'activitats nàutiques. Per això, era necessari que el Centre de Tecnificació Esportiva de la ciutat de València fóra reconegut a nivell nacional perquè més atletes dedicats a aquest esport tinguen més oportunitats. És un honor per a la FDM i la ciutat de València disposar d'este reconeixement per a continuar apostant per esta disciplina esportiva” ha conclòs la Presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE