Monday, May 11, 2020

EL CONSELL D’AUMSA APROVA EL FINANÇAMENT DEL PLA DE PROMOCIÓ D'HABITATGE DE AUMSA A TRAVÉS DEL BEI

Sandra Gómez: “Donem un nou impuls al Pla Habitatge per a donar resposta a les necessitats d'accés a un habitatge de lloguer assequible”

El Consell de AUMSA ha aprovat hui la concertació d'una operació de crèdit a llarg termini amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per al finançament parcial de la construcció de les 337 vivendes públiques inclosos en el Pla de Promoció d'Habitatge de l'empresa municipal, tal com ha anunciat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

El Consell d’AUMSA ha aprovat la formalització d’este prestec condicionat a la prèvia autorització de la mateixa per part del Ple de l'Ajuntament de València, per a finançar l’esmentat pla que preveu la construcció de nous habitatges, 160 de de les quals començaran entre enguany i el que bé”, ha precisat Sandra Gómez qui ha assenyalat que s'està treballant “en la protecció del dret a l'habitatge”. Segons ha explicat, això suposa “augmentar en un 69,13% el parc d'habitatges en arrendament de la societat, que en l'actualitat disposa de 473 habitatges en règim de lloguer i 123 de lloguer amb opció a compra”. El cost previst de la promoció dels habitatges ascendeix a 46.156.429,23 euros, 54.542.541,28 euros comptant el valor dels solars que ja són propietat de AUMSA.

El BEI és un organisme financer comunitari de la Unió Europea que té per missió contribuir al desenvolupament equilibrat del territori comunitari a través de la integració econòmica i la cohesió social. Per a esta operació, el finançament màxim que es proposa aconsegueix el 49,50% de l'import total d'inversió del projecte, i la seua única destinació és el finançament de la construcció de les edificacions incloses en el Pla, atés que els terrenys ja han sigut adquirits prèviament per la societat pública municipal. L'import màxim finançat serà de 27 milions d'euros amb un termini de 30 anys, incloent 5 anys de manca.

Tal com ha recordat Gómez, “durant el passat mandat es va aprovar un Pla d'Habitatge, que ara s'ha revalidat i al qual volem donar nou impuls, per a donar resposta a les necessitats d'habitatge accessible de lloguer, que és una de les prioritats del Govern del Rialto”.

En un altre ordre d'assumptes, el Consell ha aprovat iniciar la licitació de les obres de reparació de la vidriera del Mercat de Colón. Estes obres comptaran amb un pressupost de 164.437,00 €, IVA inclòs. El termini d'execució de la vidriera serà de 65 dies des del començament de l'obra.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE