Monday, September 27, 2021

El Palau de Congressos de València tanca els seus compromisos sostenibles en una càpsula del temps

Emiliano García: “El lideratge exercit per València en matèria de sostenibilitat turística ens posiciona com un referent internacional”

Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, el Regidor de Turisme i Internalització i president del Consell d'Administració del Palau de Congressos de València, Emiliano García, al costat de la directora gerent, Sylvia Andrés, han intervingut en l'acte del tancament de la càpsula del temps per a contribuir al compromís global sostenible del Palau.
Aquesta activitat pretén la sensibilització de la societat per al desenvolupament sostenible de la ciutat, a través de desitjos i compromisos alineats amb els ODS de les Nacions Unides. La campanya realitzada ha comptat amb la participació de, a més del propi equip del Palau, institucions, empreses organitzadores d'esdeveniments i proveïdores de serveis i públic en general, especialment del sector MICE. Els missatges enviats a través d'un formulari en línia, s'han emmagatzemat en un arxiu virtual, que el seu QR es tancarà en una càpsula del temps elaborada amb vidre reciclat amb la forma de l'edifici.
Per al regidor, “la iniciativa, que culminarà en 2030, any en què s'obrirà la càpsula, ha servit per a incrementar la conscienciació de la ciutadania i la seua implicació en l'estratègia sostenible de València i el Palau. L'impuls d'accions responsables que afavorisquen el desenvolupament cultural, econòmic i social del nostre destí contribuirà al fet que, en 2030, València i el Palau siguen els que totes i tots somiem i, per tant, a la construcció d'un món millor.”
L'esdeveniment ha comptat amb l'assistència del director gerent de la Fundació Visit València, Toni Bernabé i tres dels ambaixadors del Palau vinculats al seu projecte sostenible: Jaime Gómez Hernández, Catedràtic d'Enginyeria Hidràulica a la Universitat Politècnica de València (UPV), Vicente Domingo (director del CEMAS) i Gonzalo Belenguer (director general REDIT). Durant l'acte s'han destacat les actuacions dutes a terme en matèria de sostenibilitat pel Palau i la ciutat i com es compatibilitza l'activitat turística amb la cura de l'entorn i la societat.
En aquesta línia, el regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València ha afirmat que “el lideratge exercit per València en matèria de sostenibilitat turística, a través d'iniciatives com l'auditoria de la Petjada de Carboni i la Petjada Hídrica, ens posiciona com un referent internacional; un destí capaç de servir d'exemple a uns altres en la seua estratègia de convertir la sostenibilitat en un eix transversal de la política turística”.
“El full de ruta de la sostenibilitat turística a València definirà, no sols el destí que serem en 2030, també el nostre model de ciutat” ja que, ha afegit, “el turisme ha molt a dir i té molt a aportar aqueix projecte innovador i inclusiu de ciutat sostenible que volem ser”, ha conclòs García.
El Palau contribueix a l'estratègia de València com a referent a nivell internacional en turisme sostenible, sent la primera ciutat a nivell mundial a certificar i verificar la petjada d'hídrica i de carboni de la seua activitat turística i sent reconeguda com a Ciutat Sostenible i Intel•ligent per la Unió Internacional de Telecomunicacions. En la seua estratègia destaquen els més de 5 milions de metres quadrats de parcs i jardins i els seus 156 quilòmetres de carril bici.
En aquest sentit, el Palau com a entitat responsable, segueix dues línies d'actuació. En primer lloc, minimitza l'impacte ambiental de les actuacions que es duen a terme des de la perspectiva d'edifici, esdeveniment i ciutat. I en segon lloc promou un compromís general amb el consum responsable.
Dins de les iniciatives dutes a terme pel recinte, aquest ha sigut pioner a certificar i verificar la petjada de carboni de la seua activitat a través d'un projecte d'etiquetes intel•ligents, ha impulsat la generació d'energia renovable, a través de la instal•lació de més de 2.000 mòduls fotovoltaics en la seua coberta, que des de 2008 han produït 3,4 milions de kWh i a més, realitza una gestió responsable dels recursos gràcies a sistemes intel•ligents de control i l'ús de la tecnologia més eficient.
Com a resultat, el Palau de Congressos genera anualment un estalvi superior a 1.094.000 kWh, la qual cosa suposa la reducció de l'emissió de 831.440 kg de CO2.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE