PROTECCIÓ CIUTADANA
Friday, September 29, 2017

El Ple requereix a l’Estat l’eliminació de la taxa de reposició de Policia i Bombers

La reestructuració de la Policia millorarà la seua eficàcia i la racionalització dels recursos

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat requerir al Govern de l’Estat i als parlamentaris del Congrés i del Senat l’eliminació total de la taxa de reposició d’efectius per a Policia Local i Bombers, que limita la contractació de personal. L’any passat es van convocar 33 places de policies i 18 de bombers, això succeïa per primera vegada després de deu anys sense una convocatòria.

Al finalitzar el Ple de l’Ajuntament s’ha realitzat una declaració institucional, en la que s’ha recordat que la Policia Local de València, com a cos de proximitat, està realitzant les seues competències en matèria de seguretat per a no excloure cap barri i garantir un clima de seguretat i convivència. Per això, l’Ajuntament ha mostrat la seua disposició a continuar millorant les condicions laborals d’este cos, ja que entre les seues tasques està mantindre la seguretat en esdeveniments multitudinaris i garantir la convivència i tranquil·litat a la ciutat.

A més, arran d’una moció presentada pel PP per a la creació d’un servici especial al centre històric a l’estiu, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha explicat que en l’època estival hi ha més turistes però menys valencians i valencianes i, per tant, la creació d’eixe servici és innecessari. També ha recordat que es van a traure places de Policia Local, ja que “ara no podem arribar a tot el que demanen des de l’oposició perquè en el seu moment no van convocar places”.

“Portem un any treballant en una reestructuració de la Policia que implica que el nombre d'agents en els carrers durant el dia passe de 277 a 366 i de 78 a 98 a les nits per a resoldre els problemes de convivència i ser més eficaços”, ha subratllat Menguzzato. També ha exposat que la reorganització del cos local de seguretat suposa una racionalització dels recursos per a adaptar-los a les necessitats dels veïns i les veïnes i per a donar una millor resposta als problemes. “Hem treballat molt, amb meses tècniques cada setmana o cada quinze dies. I el dilluns es posarà en marxa esta reorganització amb l’acord de tots els sindicats”.

Sobre les mesures antiterrorisme després dels atemptats de Barcelona, Menguzzato ha recordat que s’ha complit amb totes les mesures establertes pel Ministeri d’Interior i per la Junta de Seguretat Ciutadana, i que la Policia Local col·labora amb les forces de seguretat de l’Estat en les competències que tenen encomanades.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE