Falles
Sunday, March 4, 2012

Els socialistes convoquen el premi 'La Picota' a la millor crítica fallera de la política local

Podran inscriure totes aquelles comissions que planten la seua falla en el terme municipal de València

El Grup Socialista de l'Ajuntament de València premiarà a la Falla que millor escenifique la crítica en l'àmbit de la política local amb el premi faller 'La Picota', una distinció que celebra enguany la seua octava edició i que, segons la regidora socialista Pilar Calabuig, "s'ha guanyat el respecte i el reconeixement de tot el món faller".

El premi està dotat amb 1.000 euros i una peça artística realitzada exclusivament per a l'ocasió. Des de la seua instauració, l'any 2005, este guardó té com a objectiu reconéixer i recuperar l'esperit crític que les falles han tingut des dels seus orígens, conjugat amb la innovació i enginy que mai ha de faltar entre els artistes falleros.

La regidora socialista ha informat de que es podran inscriure totes aquelles comissions que planten la seua falla en el terme municipal de la ciutat de València i que tinguen en el seu monument una o diverses escenes dedicades a la crítica d'algun aspecte de carácter local o de barri. Les falles interessades hauran de dirigir la seua sol•licitud al Grup Municipal Socialista abans del pròxim 10 de març, dia que finalitza la data d'inscripció d'esta convocatòria.

El jurat que atorgarà el premi serà independent i estarà integrat per persones de reconegut prestigi en el món de la festa. Tots ells visitaran les falles plantades per totes les comissions inscrites i el seu veredicte serà inapel•lable, ha explicat la regidora socialista. Una vegada fet públic, els regidors socialistes realitzaran l'entrega del premi que consistirà en un estendard acreditatiu a la comissió guanyadora. Una vegada finalitzades les festes, s'entregarà una peça exclusiva dissenyada pel dibuixant Ortifus, i realitzada per un artista de reconegut prestigi, junt amb la dotació econòmica del premi de 1.000 euros.

En anteriors edicions, les falles premiades amb 'La Picota' van ser Na Jodana (2005), San Vicente-Periodista Azzati (2006), Duque de Gaeta-Pobla de Farnals (2007), Plaza del Ángel (2008), Obispo Amigó-Cuenca (2009), Almirante Cadarso-Conde Altea (2010) y Arrancapins (2011).Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE