Wednesday, September 11, 2019

EN PREVISIÓ DE GRANS PRECIPITACIONS, 460 AGENTS DE LA POLICIA LOCAL I 60 BOMBERS CONFORMEN EL DISPOSITIU DE PROTECCIÓ CIUTADANA

«La ciutadania pot estar tranquil·la i sabent que tots els servicis d'emergència estan preparats i capacitats», afirma el regidor Aarón Cano

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, amb els responsables de la Policia Local, José Vicente Herrera; Bombers, Enrique Gisbert, i Protecció Civil, José Enrique Roig, han informat de les mesures que s’han pres fins al moment davant la situació d'alerta taronja prevista per fortes precipitacions, i en l'hipotètic cas que es puga passar de l'actual preemergència a una situació d'emergència. Els efectius ja disposats per a actuar en cas necessari són 460 agents de la Policia Local i 60 bombers, a més de 6 brigades del Cicle Integral de l'Aigua.

«La ciutadania pot estar tranquil·la i sabent que tots els servicis d'emergència estan preparats, capacitats i compten amb tots els mitjans per a afrontar situacions com la que previsiblement tindrem. Seran 60 bombers els que estaran en el dispositiu. Respecte al nombre d'agents de la Policia Local seran 460, entre els torns de matí, vesprada i nit», ha assenyalat Aarón Cano en esta compareixença que ha tingut lloc a la central de la Policia Local de l'avinguda del Cid.

El responsable de Protecció Ciutadana ha assenyalat que, a més, a estos efectius se suma el personal de Protecció Civil i el de Creu Roja. «La ciutat està tranquil·la, de moment no ha succeït res rellevant, i en el cas que passàrem de la preemergència a l'emergència ens reuniríem en esta mateixa sala per a gestionar les emergències, i si fóra necessari es convocaria la resta de regidors que es veieren afectats».

La regidora Elisa Valía ha informat que la delegació del Cicle Integral de l'Aigua «hem intensificat les mesures preventives amb un reforç de la neteja de tot el que són els punts més sensibles de la xarxa que podrien presentar algun problema». Ha matisat que «este episodi de pluges ve acompanyat de forts vents, per la qual cosa s'han fet tasques addicionals en previsió que fulles, papers i altres objectes, arrossegats pel vent, puguen tapar embornals».

«En estos moments hi ha sis brigades disponibles», segons ha informat Elisa Valía, «per a atendre qualsevol imprevist que puga haver-hi al carrer, i s'estan atenent punts concrets que ens comenten els veïns i que presenten algun xicotet embús». La regidora ha demanat la col·laboració dels veïns «per a detectar eixos punts a temps», i ha assenyalat per a concloure que «les tasques preventives estan més que cobertes des de la regidoria del Cicle Integral de l'Aigua».

Elisa Valía ha destacat el contacte permanent amb l'àrea de Protecció Ciutadana i «la màxima atenció i alerta davant el que puga ocórrer en els pròxims dies», a més d'apuntar els problemes especials que en una ciutat amb mar poden produir-se en la xarxa de sanejament «per falta de pendent».


Finalment, el regidor Aarón Cano s'ha referit al «paper fonamental dels mitjans de comunicació com a servici públic per a fer arribar a milers de valencians i valencianes els missatges que siga necessari difondre», i al 112 com a telèfon perquè la ciutadania puga comunicar els problemes que detecte.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE