PROTECCIÓ CIUTADANA
Monday, July 3, 2017

Es redueixen els accidents mortals de trànsit a la ciutat

Es presenta la campanya “5 sentits, 0 accidents” i la regidora Menguzzato anuncia dels dos primers radars fixos per a control de la velocitat


La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha anunciat que la Policia Local continuarà durant els pròxims mesos la campanya “Al volant els cinc sentits. 5 sentits, 0 accidents” per a controlar la velocitat, el consum d'alcohol al volant o l'ús de telèfons mòbils mentre es conduïx, entre altres infraccions, amb l'objectiu de contribuir a reduir el nombre d'accidents i especialment el nombre d'accidents amb víctimes mortals i ferits que es produïxen en esta ciutat. Durant la primera campanya, entre desembre de 2016 i juny de 2017, en la qual es van controlar més de 800.000 vehicles, el nombre d'accidents mortals es va reduir de 8 a 5 en relació amb el mateix període de l'any anterior, “encara que l'objectiu continua sent zero morts i zero ferits”.

“L'evolució de la campanya “5 sentits, 0 accidents” que s'ha fet durant estos sis mesos ens dóna com a resultat positiu que disminuïx la xifra d'accidents amb morts, amb ferits greus i amb ferits lleus en la nostra ciutat, però així i tot creiem que tenim més treball a fer per part de la Policia Local per a millorar eixes xifres i que el resultat definitiu siga zero morts i zero ferits”, ha afirmat la responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, en la roda de premsa de presentació dels resultats de la campanya sobre accidentalitat en la ciutat de València duta a terme entre el 15 de desembre de 2016 i el 15 de juny de 2017, en la qual s'ha controlat la velocitat a un total de 821.812 vehicles, dels quals 14.254 han sigut sancionats. En 6 dels casos se superava en més de 60 quilòmetres hora el límit màxim de velocitat permesa.

“Hem pres la decisió de mantindre esta campanya al llarg del temps, almenys durant els pròxims sis mesos, per a continuar fent eixe control d'aquells que excedixen la velocitat, que beuen o que parlen pel mòbil mentre conduïxen, i també d'adquirir més dispositius de control de velocitat com els dos radars fixos que tindrà prompte la nostra ciutat per a fer el control de les vies urbanes en les quals es corre massa”, ha assenyalat Menguzzato després de presentar les dades d'esta campanya en la qual s'han dut a terme 6.474 controls de consum d'alcohol en els quals 551 conductors/conductores han donat positiu, en 214 casos amb una taxa d'alcohol de 0’6 mil·ligrams per litre. Quant als positius per consum de drogues, s'han comptabilitzat 43, dels quals 26 han sigut per cànnabis, 15 per cocaïna i 2 per opioides.

1.837 DENÚNCIES PER ÚS DE DISPOSITIUS MÒBILS

Els controls relacionats amb l'ús del carril bus han sigut 31.927, amb un total de 10.414 denúncies per estacionar en el carril EMT-BUS, 330 per circular per este carril i 265 més per parar-se en el carril bus. Quant a infraccions per ús indegut de telèfon mòbil, auriculars i navegadors, dels 85.928 vehicles controlats van ser denunciats 1.837. De les 1.678 denúncies relacionades amb l'ús de mòbil, en 167 casos els denunciats van ser professionals i en 167 particulars. Va haver-hi també 120 denúncies per ús d'auriculars anant al volant i 39 per ús de navegadors.

Anaïs Menguzzato, que ha insistit que esta campanya “no tenia una altra finalitat que la de conéixer la realitat de la nostra ciutat per a aconseguir reduir el nombre d'accidents”, ha presentat també la comparativa d'accidentalitat entre el períodes d'esta campanya i el mateix període de l'any anterior, entre el 15 de desembre de 2015 i el 15 de juny de 2016, segons la qual es constata que el nombre d'accidents amb morts es va reduir de 8 a 5, el d'accidents amb ferits greus de 40 a 29, el d'accidents amb ferits lleus de 1.438 a 1.313, mentre que el d'accidents amb danys materials va augmentar de 2.347 a 2.419. “D'estos resultats es conclou una tendència lleu a la baixa que esperem que augmente d'en els pròxims mesos”, ha assegurat.

En la roda de premsa s'han facilitat igualment dades sobre l'evolució de l'accés diari de vehicles a la ciutat per dos vies tan transitades com la pista de Silla i pista d'Ademús. Els gràfics adjunts són eloqüents sobre un descens del nombre de vehicles en ambdós coincidint amb els anys més durs de la crisi, i un repunt des de 2013 a 2017, any en què s'estima que el nombre de vehicles que diàriament accedixen per la pista d'Ademús ascendix a 82.996, mentre que en la pista de Silla la xifra és de 81.317 vehicles al dia. ”És una bona dada que a pesar de l'augment del nombre de vehicles que circulen per la ciutat, baixe el nombre d'accidents amb víctimes mortals i ferits.”

Després de ressaltar que tots els estudis realitzats corroboren que a major velocitat augmenta la probabilitat de morts i ferits de gravetat, també en cas d'atropellaments, la regidora ha anunciat la pròxima adquisició de dos radars fixos per part de la Policia Local, que presumiblement seran instal·lats en algun dels túnels de la zona nord i en els voltants de l'avinguda d'Antonio Machado, “on més es corre en la ciutat”. Menguzzato ha dit que “s'informarà degudament de l'existència del radar perquè la gent baixe la velocitat”. Igualment ha informat que s'adquirirà altre vehicle Multa-car per al control del carril EMT-BUS.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE