PROTECCIÓ CIUTADANA
Tuesday, September 26, 2017

Exigim al Govern Central que elimine la taxa de reposició de Policies i Bombers

El Govern de la nau exigix llibertat per a ampliar el contingent de seguretat, després de 10 anys sense convocar places

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha presentat hui una moció junt al regidor de Govern Interior i Personal, Sergi Campillo per sol·licitar al Govern central l'eliminació de la taxa de reposició per als cossos de Policia i Bombers. La proposta serà presentada al Ple municipal que es reunix dijous que ve.

Els dos regidors han denunciat la “minva de personal que ha patit este ajuntament en últims anys”, amb una plantilla que ha descendit dels 5.400 treballadors als 4.856 d'enguany. En el cas dels cossos de Bombers i Policia la situació de carència és el resultat d'una dècada sense convocar ni una sola plaça, han lamentat, una circumstància que va començar a revertir-se amb l'arribada del nou Govern municipal.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat la importància d'incrementar i millorar les plantilles dels cossos de seguretat, “en este moment en què estem, alerta 4 de risc”, i ha qualificat de “inacceptable la falta de coherència i el doble discurs dels partits de l'oposició, Ciutadans i PP, este últim, a més, responsable de la seguretat en tot l'Estat”.

ESMENAR LA FALTA D'AGENTS I LA RENOVACIÓ DELS COMANDAMENTS

Menguzzato ha afirmat que cal eliminar la taxa de reposició en esta àrea “perquè la necessitat és més que evident: nosaltres hem convocat oposicions després de 10 anys de sequera, i seguirem fent-ho tots els anys. Si en esta dècada s'hagueren convocat 30 places per any, ara tindríem 300 policies més”, ha lamentat. En este sentit, la regidora ha explicat que també és molt important l'oposició per als comandaments del cos, “que no es convoquen en este ajuntament des de l'any 2005, fa ni més ni menys que 12 anys”. Per això, en estos moments ja s'està en procés d'esmenar esta carència, amb 81 places per a intendents, inspectors, oficials, “que són fonamentals per a la coordinació i organització de la mateixa policia”.

Juntament amb tot això, la regidora ha subratllat que des de la Delegació també s'ha fet un esforç per a millorar l'eficiència en el treball policial, amb decisions polítiques, com per exemple la reorganització de la Policia Local, que permetrà tindre més policies al carrer. “Els 1.578 agents han sigut reorganitzats per a ser més eficients i poder donar millor resposta a eixa falta de policia als nostres carrers”.

Finalment, Menguzzato ha anunciat que de cara a moments d'especial èmfasi des del punt de vista de la seguretat, com les Falles, es posaran en marxa ferramentes per tal que puguen vindre agents d’altres pobles i ciutats de reforç, com fa el cos de Bombers, com per exemple, comissions de servicis. “Anem més enllà per a ser més efectius i donar resposta a les necessitats de la ciutadania”, ha conclòs.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE