Saturday, February 2, 2019

Gómez proposa que la música siga una extraescolar “començant” pels barris amb “més dificultats”

Andrés Perelló es compromet a treballar per que les bandes siguen reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha assegurat aquest matí que una de les mesures que impulsarà com a alcaldessa de la ciutat serà “la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament i les societats musicals (COSUMUVAL) per a oferir la música com una extraescolar en els barris, començant per aquells amb majors dificultats socials”.

Així ho ha anunciat durant l'acte que han organitzat els socialistes en el Palau de l'Exposició, que ha comptat amb la participació de l'ambaixador d'Espanya davant la UNESCO Andrés Perelló, qui s'ha compromés a “treballar per que les bandes i la seua música siguen reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

Durant la seua intervenció, Sandra Gómez ha ressaltat que els socialistes “tenim clar” que a València cal dedicar-li “un espai rellevant al que signifiquen les bandes de música”. “Aquesta és una ciutat de música i de bandes que vertebren en gran manera els seus barris entorn d'aquesta expressió cultural, però sempre he tingut la sensació de que no ocupàveu ni la rellevància pública ni l'espai que teniu en la realitat”, ha exposat.

En aquesta línia, els socialistes han organitzat aquesta trobada per a explicar que a la València *sense *límits que proposa la candidata del PSPV-PSOE “la cultura popular és molt important” perquè és de “una qualitat innegable, però a més té una virtut, és de totes i tots”. “És una cultura que es comparteix i es viu construint ciutat”, ha apuntat.
Labor social, cultural i educativa
Per això, Sandra Gómez ha proposat “donar-li el reconeixement a la labor social, cultural i educatiu a les societats musicals de la ciutat de València, al mateix nivell que les Societats Musicals d'altres poblacions de la Comunitat”. “Si en la Comunitat Valenciana hi ha quasi 600 societats musicals amb les seues escoles de música (el 50% d'Espanya) amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, València ha de ser la capital d'aquest fenomen, que és el major fenomen musical europeu”, ha reivindicat.

Així, ha assegurat que des de l'Alcaldia concretarà totes aquestes qüestions en el Pla Estratègic de les Societats Musicals de la ciutat de València que contindrà les actuacions que es desenvoluparan en els pròxims anys i que abordaran dos objectius. En primer lloc, ha explicat que promocionaran “la pràctica de la música a través de les societats musicals, incloent des de les infraestructures que siguen necessàries, com a beques per a les societats i la seua inclusió en el recorregut educatiu de la ciutat”.
En segon lloc -ha continuat- “contribuir a posicionar a València com a ciutat de referència per a les societats musicals tant en l'àmbit nacional com internacional, amb la promoció i la participació en espais singulars i moments de rellevància de la ciutat”.

En definitiva, Gómez ha apostat per “traure partit a una realitat que es dóna a València i que ens aporta un valor propi innegable”. En opinió de la candidata socialista es tracta de “fer-ho a més com s'han de fer les coses en una ciutat, vertebrant els nostres barris i també a les persones que viuen en ells, perquè la potència de la cultura per a educar i transformar els nostres carrers és fonamental”.
A més, ha assegurat durant la seua intervenció que el “més important” que pot fer “una ciutat que no vol quedar-se arrere, que vol avançar, sense deixar a ningú arrere és invertir en l'educació”.

D'aquesta manera, ha proposat també que la música i l'educació “sumen forces a la ciutat i que l'Ajuntament i les societats musicals signem un conveni per a oferir la música com a extraescolar en els nostres barris, començant per aquells amb majors dificultats”. “Volem fer junts de la música un element diferenciador de València i un element de transformació social. Comptem amb vosaltres i vosaltres per a fer sonar aqueixa València sense límits”, ha conclòs Sandra Gómez.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE