URBANISME
Thursday, July 12, 2018

Iniciem el procés per consolidar els edificis de la Plaça del Dr. Collado

Vicent Sarrià explica que amb esta intervenció es posarà fi a l'estat ruïnós d’estos immobles

La Junta de Govern Local aprovarà demà la licitació de les obres de consolidació estructural dels edificis protegits situats a la plaça Doctor Collado número 2 i 3, de l'entorn de la Llotja de la Seda per un import de 432.000 euros. D’esta manera, s'obri el procediment perquè les empreses presenten propostes d'execució en un termini de 4 mesos a comptar des de l'endemà de la signatura de l'acta de replanteig.

El regidor delegat de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha explicat que tant l'import d'estos treballs com el termini determinat per a la seua realització podran veure's reduïts per les ofertes que presenten les empreses i ha recordat que este projecte d'intervenció es finança amb càrrec al Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana.

En esta primera fase, es durà a terme l'estabilització, apuntalament, fitació i conservació de la façana, i la demolició parcial en aquells àmbits que revesteixen perill. Per a això, s’acotaran les zones a demolir i a consolidar, per aconseguir que l'edifici quede estable i segur, i permeta els posteriors treballs d'arqueologia, que es licitaran independentment en una segona fase de les intervencions.

Després dels treballs arqueològics, es posarà en marxa la redacció del projecte d'habilitació de l'edifici que reculla les necessitats sorgides d'estos treballs, concretant el seu ús definitiu. Per tancar el procés, es licitaran les obres d'habilitació i direcció de les mateixes.

«Després d'anys d'inacció d'anteriors governs, posem fi a l'estat ruïnós d'estos edificis, i amb això a la degradació que sofrix un entorn tan emblemàtic com és el de la Llotja» ha assenyalat el regidor Vicent Sarrià.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE