URBANISME-PATRIMONI
Friday, February 3, 2017

Jornades de portes obertes al Monestir de Sant Vicent de la Roqueta

Entre els dies 18 al 25 de febrer hi haurà visites guiades per a informar sobre les obres en curs

La Delegació de Desenvolupament Urbà i Habitatge de l’Ajuntament ha organitzat unes jornades de portes obertes al monestir de Sant Vicent de la Roqueta durant els dies 18 fins al 25 de febrer. Amb estes jornades es vol fer ressaltar la importància de les obres de consolidació estructural del monestir que s’estan escometent i respondre a l’interés que han suscitat. Els treballs s’estan executant amb finançament de la Generalitat, dins del marc del Pla especial de suport a la inversió productiva en municipis de la Comunitat Valenciana (Pla Confiança).

Les obres van començar el 25 de gener de 2016, tenen un termini d’execució de 14 mesos i un pressupost de 2.339.635 euros. L’objectiu principal d’esta intervenció és consolidar l’antic monestir declarat Monument Nacional en 1978, sense incloure-hi l’església i el seu entorn. No obstant això, el procés es va iniciar en 1973 amb la seua incorporació al patrimoni municipal, la qual cosa va suposar la realització de cales arqueològiques parcials en 1985-1986 i 2010-2011 i l’apuntalament general de murs, forjats i arcuacions, atesa la seua situació de ruïna. A causa d’esta deterioració, en 2013 es va prendre com a mesura d’emergència l’apuntalament i el recalçat de la fonamentació de la torre campanar del segle XIX. En 2013 se’n va redactar el projecte de consolidació.

Actualment es desenvolupen les obres d’execució de 2016-2017 segons el que hi havia previst, que continuaran amb una campanya arqueològica completa una vegada que l’edifici estiga assegurat. En funció dels resultats de la caracterització arqueològica del subsòl i una vegada que hi haja assignació d’un ús compatible amb l’edifici, es procedirà a l’habilitació i execució posterior de les obres.

El monestir es troba al carrer de Sant Vicent Màrtir, 124. Les persones interessades a participar en les jornades de portes obertes han de telefonar al 962 305 089, en horari de 10.00 a 14.00 hores per a reservar plaça, amb l’únic requisit de ser major d’edat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE