Monday, June 10, 2019

LA 3a CAMPANYA «ANEM!» D'OCUPACIÓ JOVE TINDRÀ MÉS DE 650 CONTRACTES I 300 PLACES D'ANGLÉS

La bateria de mesures s'estructura en tres capítols vertebradors: Formem!, Treballem! i Emprenem!

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de l'Agència d'Ocupació València Activa, presenta la tercera campanya «Anem!» d'ocupació jove, amb l'objectiu de millorar l'ocupació i la formació de les persones joves a València. La campanya oferix més de 650 contractes laborals directes i 300 places en cursos d'anglés gratuïts per a menors de 30 anys.

La regidora en funcions de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha detallat les línies d'actuació de la nova campanya, que incrementa el nombre de places: s'oferixen 303 contractes EMCUJU, per a joves que han conclòs la seua formació acadèmica universitària i no tenen experiència laboral; i altres 356 contractes EMPUJU, per a joves sense formació universitària que necessiten suport per a millorar la seua formació i accedir al mercat laboral. En total, 659 contractes, 42 més que en 2017, i més del doble que en la primera edició.

El programa, que l’Ajuntament duu a terme en coordinació amb la Generalitat, a través del servei Labora, té un cost total de 13,27 milions d'euros. D’estos, Labora aporta 11,5 milions i l'Ajuntament, 1,7. Un total de 659 joves de 18 a 30 anys treballaran durant un any en les condicions que regixen el conveni del personal laboral de l'Administració local, «perquè volem que siga una experiència laboral digna, no només un pegat a força de beques que no cotitzen a la Seguretat Social ni generen drets de prestació, com era abans: si les administracions ens posicionem contra la precarietat laboral, hem de ser exemple», ha afirmat Gómez.

Les persones interessades a gaudir d'esta oportunitat laboral han de ser joves de 18 a 30 anys, inscrits en el Programa de Garantia Juvenil del servici autonòmic Labora.

El programa «Anem!» recull també enguany, atés l'èxit de l'edició anterior, els cursos d'anglés intensius mensuals. A més, esta edició afig la novetat que s'amplia el llistat d'idiomes que reben ajudes per al pagament de taxes en les proves de certificacions oficials superades: anglés, francés, italià, alemany, portugués i xinés.

Una altra novetat és un nou contingent de cursos, impartits amb l'Escola d'Organització Industrial, sobre matèries que tenen un alt grau d'ocupabilitat (tècnic en qualitat i medi ambient per a la indústria agroalimentària, en DevOps, en programació en java o de desenvolupament d'aplicacions mòbils en IOs).

Tota la bateria de mesures es dividix en tres capítols vertebradors, denominats respectivament Formem!, Treballem! i Emprenem!. En este últim cas, Emprenem!, destaca la utilitat dels punts d'atenció a l'emprenedoria i dels espais de cotreball, que inclouen el nou Co-Crea-Te. Així mateix, s'oferixen ajudes directes per a l'emprenedoria i la consolidació empresarial, i formació a través del programa Càpsules per a Emprendre i del programa Inicia Jove.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE