Wednesday, November 18, 2020

LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE BENIMACLET HA REOBERT DESPRÉS DE LES OBRES D'AMPLIACIÓ I MODERNITZACIÓ, CONVERTIDA EN LA MÉS GRAN DE LA XARXA MUNICIPAL

La biblioteca municipal de Benimaclet ha reobert hui les portes, amb un nou espai totalment equipat i modern

Amb una superfície de quasi 700 metres quadrats, la nova biblioteca s'ha convertit en la més gran de la xarxa municipal de la ciutat de València, després de les obres d'ampliació i millora. El nou espai compta amb una sala principal totalment equipada i modernitzada, una altra d'estudi annexa, llocs de lectura i un espai polivalent, que podrà ser usat per a activitats culturals, conferències o exposicions. A més, l'ampliació ha permès la creació d'una nova àrea infantil amb "bebeteca".

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, i la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, han assistit este matí a la reobertura de la renovada biblioteca municipal del barri de Benimaclet, Carola Reig, acompanyades de responsables tècnics i veïnals. La millora de les instal·lacions era una de les reivindicacions del veïnat, que veu ara complertes les seues peticions.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha mostrat la seua satisfacció per la reobertura d'este espai, l'aspecte actual del qual “no té res a veure amb l'antiga biblioteca, per la gran transformació que han suposat estes obres”. A més, ha celebrat que un barri d'una “tradició tan àmplia i activa amb la cultura, com és Benimaclet, i amb una població estudiantil tan gran, dispose d'esta millora”, precisament la biblioteca amb major nombre de préstec de llibres. “L'ampliació i modernització que hem dut a terme permet oferir un millor servici als usuaris i usuàries del barri”, ha manifestat. “Les biblioteques són molt més que unes sales de consulta i estudi; són veritables espais culturals que estem dinamitzant mitjançant exposicions, conferències, tallers d'escriptura, contacontes i altres activitats culturals”.

Per la seua banda, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que este projecte “respon a una històrica reivindicació veïnal i ha comportat una obra de gran envergadura, ja que implicava la demolició de tres locals de propietat municipal com eren la unitat 6ª de la Policia Local, la Universitat Popular i la Biblioteca Carola Reig per a destinar tota la superfície, quasi 1.100 m2, a la biblioteca i la Universitat Popular”. A més, “els locals tenien moltes deficiències, sobre tot en temes d’accessibilitat, problemes de sorolls i baixa eficiència energètica, per què eren molt antics, i això ha implicat tindre que adaptar el projecte a la nova normativa sobre accessibilitat, implementar sistemes de protecció contra incendis i millorar la insonorització de l’edifici”. “Esta obra no sols ha afegit espai a la biblioteca i la Universitat Popular sinó que també ha afegit valor a les instal·lacions fent-les funcionals i confortables per als veïns i veïnes del barri de Benimaclet, que seran els principals usuaris i beneficiaris de esta inversió”.

La nova biblioteca, convertida en la més gran de la xarxa de biblioteques de València, compta amb una gran sala de consulta, una sala d'estudis independent d'este gran espai de consulta, una sala polivalent per a activitats culturals i una “bebeteca”, gràcies a l'ampliació duta a terme. Les obres, que han estat finançades per la Direcció General de Cultura i Patrimoni a través del Pla Confiança, han possibilitat la creació d'esta nova zona infantil, amb un servici d'atenció especial per a la primera infància, conjugant un espai adequat i un fons de llibres seleccionats. L´actuació ha costat al voltant d'un milió d'euros, incloent la renovació del mobiliari (açò últim financiat pel Ajuntament).

A més, s'ha instal·lat un mobiliari completament nou i modern, s'ha millorat el sistema d'il·luminació i s'han modernitzat les instal·lacions sanitàries. En els banys s'han instal·lat canviadors de bolquers, tant en el d'homes com el de dones.

El EIC (Espai d'Interès Cultural) estendrà les funcionalitats de la biblioteca convertint-se en una sala d'exposicions, de presentacions de llibres, de conferències o debats. En l'actualitat, en este espai polivalent s'exposa l'exposició d'il·lustracions "Jaume I Passejant per València", que consta de 19 il·lustracions d'espais emblemàtics de la ciutat en què cal buscar la figura del rei Jaume I".Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE