21/09/2022
Wednesday, September 21, 2022

La ciutat de València acull el Fòrum Nacional Ciutats Segures

Aarón Cano ha ressaltat la importància d'este fòrum “que reunirà els responsables de seguretat dels principals municipis d'Espanya, de diferents partits polítics, per a parlar i debatre d'una cosa tan essencial com és la seguretat actual i futura de les ciutats”

La ciutat de València acollirà els dies 29 i 30 de setembre el Fòrum Nacional Ciutats Segures. L'esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), comptarà amb la presència del Ministre d'Interior Fernando Grande-Marlaska i de representants d'entitats locals de tot el territori nacional, que debatran sobre la gestió de la seguretat pública, les bones pràctiques i la proximitat policial amb la finalitat de promoure una millor convivència i cohesió social.
Durant l'acte de presentació, el regidor de Protecció Ciutadana i President de la Comissió de Seguretat de la FEMP, Aarón Cano, que ha estat acompanyat pel Secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el Secretari General de la FEMP, Carlos Daniel Casares, ha ressaltat la importància d'este fòrum “que reunirà els responsables de seguretat dels principals municipis d'Espanya, de diferents partits polítics, per a parlar i debatre d'una cosa tan essencial com és la seguretat actual i futura de les ciutats”.
El fòrum està obert a qualsevol persona, i està dirigit especialment a funcionaris, policies, gestors municipals o acadèmics relacionats amb la seguretat. Els interessats o interesades a participar han d'omplir la fitxa d'inscripció abans del 27 de setembre en el següent enllaç: https://forms.gle/pRoMXK1eqoXRPayV8
A llarg de les dues jornades en les quals es desenvolupa el fòrum es tractaran temes tan actuals com la seguretat i la cohesió social en temps de postpandèmia, la gestió de la diversitat o la coordinació policial. El Fòrum servirà a més per a posar en valor i compartir bones pràctiques municipals en matèria de seguretat i conéixer els últims avanços i mitjans tècnics.
El Comissari Principal Cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, participarà en una taula redona que tractarà sobre la Prevenció i la Proximitat en el debat local, en la qual també participarà l'Inspector Antonio Berlanga, com a membre del Servici de Mediació del cos policial municipal. A més la Comissària de la Policia Local de València i Coordinadora del grup GAMA, Estefanía Navarrete, intervindrà en una taula redona sobre la violència de gènere contra les dones en l'àmbit local.
Durant l'acte de presentació, Secretari General de la FEMP ha subratllat el paper que van tindre les policies locals durant la crisi sanitària, “gràcies a la seua proximitat als veïns i veïnes, però sobretot a les persones més vulnerables com els ancians, els xiquets o les víctimes de maltractament” i ha revelat que “segons les estimacions dels municipis, en cinc anys a Espanya hi haurà al voltant de 90.0000 policia locals, una xifra que superarà a la de membres de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia”. Casares ha destacat “l'esforç realitzat pels municipis per a cobrir els llocs d'agents que es van perdre durant els anys anteriors que van posar als municipis en una difícil situació”.
Per a finalitzar, Cano ha assenyalat que “la ciutat de València es troba en un gran moment, que li fa estar a l'avantguarda en molts aspectes, i volem que en seguretat també ho siga, creem que este fòrum ens ajudaran a aconseguir-lo”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE