BOMBEROS
Friday, July 8, 2016

LA DELEGACIÓ DE BOMBERS, PREVENCIÓ I PROTECCIÓ CIVIL HA EXECUTAT ENGUANY EL 90 % DEL SEU PRESSUPOST

Les inversions en renovació de material arriben als 3 milions d’euros

Per primera vegada, el Departament de Bombers, Prevenció i Intervenció en Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament de València ha executat quasi la totalitat del seu pressupost, que enguany pujava a més de 3.300.000 euros. La regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha destacat que “gràcies a una bona planificació i una millor organització el servici de bombers podrà gastar tot el seu pressupost en material per a vetlar per la salut i la seguretat dels treballadors”.

Entre les principals inversions realitzades pel departament, la responsable de Protecció Ciutadana ha destacat l’adquisició de 300 màscares de respiració, 120 botelles ultralleugeres d’aire respirable i 800 vestits especials per a l’extinció d’incendis forestals: “Fins ara el servici no disposava de vestits que compliren les normes europees d’intervenció en incendis forestals. La inversió cobrix de sobra les necessitats per a uns quants anys dels bombers de la ciutat quan hagen de donar suport als efectius d’altres municipis, com s’ha fet recentment a Carcaixent o a la Devesa del Saler”.

En el capítol de grans inversions en renovació de material, la regidora Sandra Gómez ha destacat l’adquisició d’una nova embarcació de salvament “de més eslora i motors més potents que l’antiga i molt més adequada per al mal oratge”. A més, s’han comprat tres bombes d’abastament lleugeres per valor de 800.000 euros, que renoven completament la flota existent que comptava amb 30 anys, i s’ha adquirit un furgó de salvaments per 400.000 euros per a substituir l’anterior, que datava de 1987.

La responsable de Protecció Ciutadana ha subratllat així mateix que per primera vegada s’han tret a licitació contractes per al manteniment de material, “des de vestits d’intervenció fins a emissores o equips d’aire respirable per a no recórrer sempre a la compra de nou material per a substituir el deteriorat. El que hem de fer és cuidar el que tenim i dedicar part del pressupost als contractes de manteniment”.

Finalment, Sandra Gómez ha destacat que amb estes inversions el departament de bombers executarà enguany per primera vegada el total del seu pressupost: “Això no havia passat mai; gràcies a una bona planificació i millor organització del servici podrem invertir el pressupost en material per a vetlar per la salut i la seguretat dels treballadors i fer contractes de manteniment per a aconseguir ser més eficaços i eficients en la gestió dels nostres recursos i la renovació dels mitjans materials”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE