Bombers
Friday, June 17, 2016

LA DEVESA DEL SALER SERÀ ESTE ESTIU UN DELS ESPAIS NATURALS MÉS VIGILATS D’EUROPA PER A EVITAR EL RISC D’INCENDI

Sandra Gómez presenta l’operatiu conjunt de Protecció Ciutadana i Servici Devesa-Albufera

Durant l’estiu que està a punt de començar, la zona de la Devesa del Saler serà un dels espais naturals més vigilats d’Europa –si no el que més– per a evitar el risc d’incendis, segons ha destacat la responsable de l’Àrea de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, que ha presentat l’operatiu i protocol d’actuació en què s’incidix en l’augment de la protecció de les zones habitades en coordinació amb els veïns, alhora que es treballa ja en la futura incorporació de nous i més avançats sistemes de detecció i immediata intervenció en cas de foc.

La presentació de l’operatiu al costat del llac del Saler ha estat precedida per una reunió de la comissió de seguiment, celebrada a la Casa Forestal amb participació dels veïns de les torres d’habitatges enclavats dins de l’àmbit de la Devesa, a l’entorn de les quals ja s’han realitzat diverses labors previstes en un protocol d’actuació que tenia com a objectiu “augmentar la vigilància i prevenció, reduir al mínim el temps de resposta i potenciar al màxim la capacitat d’intervenció en l’extinció d’incendis”. L’operatiu per a este estiu de 2016 destaca per un significatiu augment del nombre d’efectius humans i materials disponible, “al costat d’un pla de patrulles de vigilància per l’interior de la Devesa i una millor coordinació dels recursos i mitjans en tot l’àmbit del Parc Natural de la Devesa-Albufera”. Enguany, com una de les novetats, les labors de vigilància inclouen el patrullatge a cavall per part d’efectius de la Policia Local.

En enumerar la quantitat de recursos del Servici de Bombers, Sandra Gómez ha subratllat l’avantatge operatiu que este enclavament natural de València dispose en el seu interior d’“un parc de bombers que fa que els temps de resposta siguen mínims, de tan sols tres o quatre minuts. Són uns temps de resposta excel·lents”. Sandra Gómez ha recordat que l’antiga posta de bombers la utilitzen ara els voluntaris de Protecció Civil. La regidora ha recalcat que “la dotació permanent de cinc bombers i un cap es reforça amb dos bombers més i un cap, que al seu torn seran reforçats per quatre bombers i un cap més els dies que hi haja alerta 3 de risc d’incendi “. També ha enumerat els vehicles inclosos dins d’este dispositiu, entre els quals un de lloc de comandament avançat (LCA) i un vehicle de coordinació avançat (VECA) per a actuar en cas de grans incendis.

La responsable municipal de Protecció Ciutadana ha destacat igualment que “com a principal novetat d’enguany, els dies que es decrete el nivell 3 de preemergència les patrulles dels bombers humitejaran els habitatges de les zones habitades: els edificis 4, 6, 8 i 10 de la Gola del Pujol seran humitejats tant a l’inici del dia com al final amb la finalitat d’augmentar la humitat relativa i amb això reduir el risc d’inici i la propagació d’un incendi”, segons ha destacat Sandra Gómez.

Una xarxa de 83 hidrants cobrix la totalitat del Parc Natural de la Devesa, on ahir mateix es va obrir la posta de voluntaris de Protecció Civil com a punt de suport. Les patrulles de voluntaris de Protecció es mantindran fins a l’11 de setembre, i entre les seues comeses, a més de la vigilància dissuasòria davant d’actituds incíviques o l’alerta de qualsevol focus de foc, hi haurà la d’informar els ciutadans sobre quines són les condicions d’ús i gaudi del nostre parc, i també s’encarregaran de mantindre lliures els vials d’accés i emergència”.

Quant a la Policia Local, els recursos inclouen dos patrulles doble Duna, equipades amb quads, motocicletes o vehicles tot terreny, que van començar a funcionar el 19 de maig i continuaran la seua labor fins al 9 de setembre; patrulles de Policia Local de barri unipersonals, una parella de cavalleria i una unitat de la Patrulla Verda. “Fins que va arribar la nova corporació, la Unitat de Cavalleria pràcticament només es dedicava a funcions protocol·làries que no tenien res a veure amb l’acció directa policial, i ara li hem donat un ús de servici públic al ciutadà, i un dels llocs on volem que patrullen i vigilen és ací. Ells poden veure coses de les quals a peu és molt més difícil adonar-se”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE