Thursday, April 23, 2020

LA JUNTA DE GOVERN APROVARÀ DEMÀ EL PROJECTE DE REURBANITZACIÓ DEL CARRER DE LLUÍS DESPUIG

Sandra Gómez ressalta que estos treballs, junt amb els que estan pendents a la plaça de Calabuig, posaran fi a la reforma urbanística de l'anomenada ‘zona zero’ del Cabanyal-Canyamelar

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat l'aprovació demà divendres per part de la Junta de Govern Local del projecte d'obres de reurbanització del carrer de Lluís Despuig al Cabanyal-Canyamelar. L’edila ha ressaltat que estos treballs, junt amb els pendents a la plaça Calabuig, posaran fi a la reforma urbanística de l'anomenada ‘zona zero’ del barri.

El projecte d'obres que s’aprovarà demà divendres contempla les actuacions al carrer de Lluís Despuig del Cabanyal-Canyamelar dins dels límits compresos entre la façana nord del carrer del Pintor Ferrandis i la façana sud del carrer de les Columbretes. Actualment l’estat del paviment del carrer està molt deteriorat i cal adaptar la zona a la nova normativa d'accessibilitat, així com tractar de reduir el soroll amb un paviment silenciós. Això fa necessària una renovació de la infraestructura viària i la realització de millores mediambientals i d'accessibilitat amb paviment fonoabsorbent.

La reurbanització de l'actual carrer consistirà en la renovació i ampliació de voreres i calçada. Es contempla també la canalització subterrània de servicis amb la finalitat d'eliminar encreuaments aeris. Així el nou carrer projectat comptarà amb calçada de només un carril de 3’5 metres sense aparcament i amb unes voreres variables d’1’80 metres d'amplària mínima. A més, es renovaran les rajoles i es millorarà i reforçarà la calçada mitjançant un fresatge de 9 centímetres per mantindre el límit de la vorera.

A més, està previst que el carrer del Llavador siga per als vianants, per la qual cosa l’encreuament amb el carrer de Lluís Despuig es resoldrà amb un paviment que permetrà identificar este tram per a vianants, si bé l’ús serà compartit amb el trànsit que circule al llarg del carrer de Lluís Despuig. Així mateix, se substituiran els encreuaments entre les línies aèries per encreuaments subterranis de xarxes de comunicacions i de telefònica i es renovaran aquells pals en mal estat o que es compartixen amb un altre servici.

El termini d'execució previst és de tres mesos i compta amb un pressupost de 413.157 euros. Sandra Gómez ha manifestat que amb l'aprovació d'este projecte, el Cabanyal-Canyamelar està més prop de vore la regeneració urbana de la seua ‘zona zero’ i quedarà només pendent la reurbanització de la plaça de Calabuig. “Malgrat la crisi actual, continuem treballant per millorar la qualitat urbana dels nostres barris i amb això millorar la qualitat de vida de les famílies que habiten en ells”, ha afirmat la regidora.

Sandra Gómez ha ressaltat que la recuperació de l'espai públic al Cabanyal-Canyamelar i, especialment en una de les zones més degradades, és “una mostra que el Govern de la ciutat treballa per la regeneració del barri”. “Projectes com esta reurbanització estan dotant al barri d'una major qualitat urbana i de vida”, ha assegurat.

L’edila ha precisat que s'han acabat les obres del Pla Confiança I, als àmbits d'actuació Barraca I, Barraca II i Mediterrani. Pel que fa al Pla Confiança II, s'han executat les obres que comprenien els carrers paral·lels i les travessies a la mar. Quant a l’ARRU també han finalitzat les obres als carrers de Sant Pere, del Llavador, dels Àngels i les places del Doctor Llorenç de la Flor i del Rosari.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE