Friday, May 15, 2020

LA LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I GARANTIR LA SEGURETAT DAVANT LA DESESCALADA, OBJECTIUS FONAMENTALS DE LA COMISSIÓ

Aarón Cano ha presidit la Comissió de Seguretat, Protecció Civil i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que s’ha constituit hui

La Comissió de Seguretat, Protecció Civil i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) s'ha constituït este matí, amb el regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, Aarón Cano, com a president. Després de la reunió que ha mantingut per videoconferència amb alcaldes i regidors de municipis espanyols, Cano ha assegurat que “l'impuls del foment de les polítiques contra la violència de gènere al costat de les mesures per a la protecció i seguretat de la ciutadania davant la desescalada, constituiran un dels nostres eixos de treball”.

Composta per més d'una vintena d'alcaldes i regidors de capitals i municipis repartits per tota la geografia espanyola, Cano ha explicat que esta comissió “té davant si una important labor, que adquirix especial rellevància en l'actual situació d'alerta sanitària”. L'edil ha recordat “el treball que es ve desenvolupant en la Policia Local de València per a garantir la convivència, amb un model de proximitat que permet una atenció més directa i pròxima a la ciutadania”.

En este sentit, ha ressaltat que des de la presidència d'este òrgan “impulsarà iniciatives innovadores en l'àmbit policial com les relacionades amb la mediació per a la solució conflictes veïnals, en les quals la nostra ciutat és una de les pioneres”. “La Policia Local de València s'ha transformat en una eina fonamental per a lluitar contra la violència de gènere, els delictes d'odi i garantir la convivència”, ha reivindicat Cano, quiha manifestat que “l'establiment d’un marc normatiu d'ordenances de convivència d'àmbit estatal serà un altre dels reptes de la comissió”.

De la mateixa manera, ha destacat una altra de les àrees d'esta Comissió, els servicis de Bombers i Protecció Civil que ha qualificat com a “imprescindibles per a salvaguardar la seguretat de la població davant determinades situacions de risc o en el cas fenòmens naturals”. “Ho hem comprovat en els recents temporals que van assotar el nostre país, que juntament amb eines com els plans territorials d'emergències són garantia de la millor resposta en estes situacions”, ha assegurat Cano.

A més de la seua labor de promoció de normatives vinculades a la seguretat ciutadana, el regidor de Protecció Ciutadana ha indicat que “esta comissió col·labora estretament amb altres institucions com el Ministeri de l'Interior per a millorar les condicions en les quals desenvolupa la labor de les policies locals”.

Finalment, ha apuntat que un altre dels seus eixos de treball serà “el desenvolupament de polítiques destinades a eliminar l'explotació sexual en totes ciutats del nostre país”. “No podem permetre esta forma de violència contra dones i menors que degrada la convivència”, ha afirmat Cano, qui ha conclòs que la comissió “es bolcarà a aconseguir municipis lliures de tràfic”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE