Wednesday, December 26, 2018

La nova comptabilitat analítica permetrà conéixer el cost de tots els servicis que dóna l'ajuntament a la ciutadania

«És un sistema de control intern i també una eina de transparència», afirma Ramón Vilar

El regidor la d'Hisenda, Ramón Vilar, ha presentat este matí l'aplicació de Comptabilitat Analítica de l'Ajuntament de València. Es tracta d'una eina que permetrà conéixer el cost dels servicis que l'administració local dóna a la ciutadania. Vilar ha explicat que este tipus de comptabilitat és d'ús freqüent en el món de la empresa, però que en la seua adaptació a l'administració pública l'Ajuntament de València es convertix en pioner entre les grans ciutats. «Jo diria que som els primers, o quasi els primers, entre les administracions locals capaces de generar esta eina de comptabilitat analítica de costes».

Esta aplicació de comptabilitat analítica està dissenyada per a poder avaluar tant els costes directes com els indirectes. Per a la seua generació, a més de la col·laboració de 42 servicis municipals (centres de cost), hi ha hagut una intervenció molt destacada del SERTIC i del Servici de Comptabilitat, i l'Ajuntament de València ha comptat amb l'empresa SAVAC com a soci tecnològic.

«És un sistema de control intern i també una eina de transparència per a saber realment quant costa a l'administració pública un servici que es presta als ciutadans i ciutadanes», ha assenyalat Vilar, que ha afegit que la seua implantació és preceptiva legalment per a aquells servicis a canvi dels quals el ciutadà o ciutadà paga una taxa o preu públic, «però l'Ajuntament de València ha decidit ampliar-la a tota mena de servicis municipals».

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat i agraït la col·laboració de tots els servicis municipals que han col·laborat en l'elaboració de l'aplicació i que hauran de bolcar les dades en ella per a eixe càlcul de costos, directes i indirectes, als quals podran accedir els ciutadans.

En una reunió prèvia que el regidor Ramón Vilar ha mantingut amb els representants dels servicis municipals, ha destacat que «es tracta d'una eina potent i flexible que permetrà més eficàcia i més eficiència. És un esforç de transparència perquè els ciutadans i ciutadanes tinguen un major coneixement del que costa cada servei que se li dóna. Com a administració eficaç i eficient volem que ens proporcione els indicadors sobre els quals volem actuar».

La nova eina es caracteritza pel seu dinamisme. «Hui tenim ja l'aplicació, però la implementació i l'alimentació amb les dades facilitades pels centres de cost continua».

AL·LEGACIONS

Ramón Vilar ha aprofitat esta compareixença davant els mitjans de comunicació per a informar que en la Comissió d'Hisenda celebrada ahir «no es va admetre cap de les al·legacions presentades als Pressupostos Municipals de 2019, ja aprovats inicialment».

El regidor ha acusat els grups d'oposició de «falta de rigor» i desconeixement de les causes reglades perquè siguen admeses al·legacions als comptes municipals, com que hi haja defectes en la seua elaboració, no hi haja crèdit suficient o existisca un desequilibri entre ingressos i despeses.

Ha afirmat que les al·legacions presentades i no admeses «proposen autèntiques baixades d'impostos o ingents increments de despesa», i ha afegit que l'admissió d'algunes d'elles «faria inviable l'aprovació definitiva del Pressupost. No són al·legacions en sentit estricte, sinó en molts casos una lloa a la falta de rigor i a la demagògia».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE