Monday, September 9, 2019

LA POLICIA LOCAL INCREMENTA, ESTE ESTIU A LES PLATGES, DE 35 A 544 EL NOMBRE D'ACTES REALITZADES PER CONSUM O TINENÇA IL·LÍCITA DE DROGUES

La campanya de platges es tanca amb un augment d'actuacions i de servicis prestats “gràcies a l'ampliació del dispositiu i operatius específics”

"La Policia Local de València ha treballat durant tot l'estiu perquè les platges siguen un espai de convivència, durant el dia i també a la nit". A este efecte, este any "ha incrementat el dispositiu especial que desenvolupa per a protegir i vigilar durant els mesos estivals esta zona urbana", que segons ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha registrat un augment en l'afluència i consultes de turistes. Del balanç de l'actuació policial, ha destacat un increment, de vora un 50%, del nombre de detinguts, "ací com el nombre de les actes realitzades per consum o tinença il·lícita de substàncies estupefaents, que han passat de les 35 de 2018 a les 544 actes d'este any".

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha explicat que la campanya estival de protecció i vigilància de les Platges de la Policia Local, que finalitzarà el pròxim 15 de setembre, "encara que podria ampliar-se si les condicions meteorològiques mantinguessen una gran afluència a les platges", ha sigut "satisfactòria". "Així, tot i que les dades no són definitius, podem destacar l'augment de les actuacions i dels servicis prestats, gràcies a l'ampliació del dispositiu i operatius específics. I d'altra banda, "podem anunciar que entre els nostres reptes es troba, atés que hem observat un increment significatiu dels vehicles de mobilitat personal, l'ordenació d'estos pel Passeig Marítim, per a millorar la seua presència i la relació entre els seus usuaris i vianants", ha afegit.

Aarón Cano ha recordat que este any el dispositiu ha estat format per 53 agents, tres més que l'any passat, que han comptat amb més mitjans, dos quads nous (d'un total de sis), un vehicle elèctric, i un aparell de megafonia per a avisar als banyistes. Així mateix, ha explicat, que la comissaria ha estat obert fins a les 2 de la matinada, i en este espai, per les consultes realitzades, s'ha observat un augment en l'afluència de turistes.

Respecte a la seguretat, el regidor ha destacat la crescuda, de vora un 50%, de la xifra de persones detingudes. "Han passat de 64 a 98. Un increment que s'explica per l'ampliació del dispositiu de platges i per operatius específics per a detenir als autors de delictes com a furts". I també ha augmentat significativament les actes per la llei de Seguretat Ciutadana, que s'han triplicat, de 23 en 2018, a 97 en 2019".

"Una altra dada rellevant –en paraules d’Aarón Cano- és el de la confiscació de drogues. De fet, les actes per consum o tinença il·lícita de substàncies estupefaents s'han disparat gràcies al treball de la Unitat Canina de la Policia Local de València. De 35 en 2018 hem passat este estiu a 544 actes".

D'altra banda, han augmentat "de forma considerable" les denúncies a la Llei de Seguretat Viària. De les 1.538 de 2018, s'ha passat a 3.325, "i este increment ha estat conseqüència també de la intensificació dels controls", segons ha aclarit el regidor que també ha reclamat l'atenció sobre el nombre d'identificacions, que també s'ha duplicat, de 1.582 en 2018 a 3.492 en 2019, "per major presència de la Policia a la platja".

"Respecte a la venda ambulant, hem augmentat, com he apuntat anteriorment, els mitjans per a intensificar el control, conseqüència d'això és l'augment també en el nombre d'intervencions. De fet, de les 89 de l'any passat, hem passat a 118". Per contra, ha disminuït el nombre de servicis prestat per la perduda de menors. En la campanya de l'any passat, es van perdre 84 nens. Este estiu, 44.

En enumerar els treballs, el regidor ha destacat que la Policia Local també ha realitzat "multitud de servicis humanitaris", més d'un centenar, 127 concretament. Concretament, ha recordat, "l'últim va ser el passat cap de setmana, quan agents de la 7a Unitat de Districte, Marítim i de la Unitat de Convivència i Seguretat van salvar la vida d'un jove de 20 anys que es va desplomar en la riba de la platja de la Malva-rosa".

"EL PROBLEMA DEL BOTELLOT NO ÉS POLICIAL"

Finalment, respecte a la convivència, ha parlat del botellot i "de la importància la prevenció de conductes incívics". "Hem treballat en dos operatius especials, un en el Perellonet i un altre a la Malva-rosa, en els voltants de llocs on s'havien registrat queixes ciutadanes per les concentracions de persones que es produïen a la nit. Hem aixecat 389 actes per botellot, 215 a la platja de la Malva-rosa, 174 en el Perellonet".

"Són operatius que han merescut felicitacions ciutadanes que ens animen a continuar treballant en determinades línies estratègiques”. Si bé, ha conclòs el regidor, “el botellot és un problema de convivència perquè impedeix el dret al descans, però des de la Delegacion de Protecció Ciutadana, que fem la nostra tasca, ens preocupa el tema per la relació amb eixe hàbit juvenil. I entre tots hem d'implicar-nos per a rebaixar els consums d'alcohol perquè són preocupants".Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE