PROTECCIÓ CIUTADANA
Monday, January 15, 2018

La Policia Local inicia una campanya de vigilància sobre les condicions de seguretat dels vehicles

Es controlarà especialment el bon estat dels sistemes i equipaments de seguretat dels vehicles més antics de la ciutat

La Policia Local de València ha iniciat hui una campanya especial de vigilància i control de les condicions dels vehicles que circulen pels carrers de la ciutat. Les huit unitats de districte, la Divisió de Seguretat Viària i la Unitat de Convivència i Seguretat participen en esta iniciativa, que se centra en l’antiguitat dels automòbils i en l’estat dels seus sistemes de seguretat.

Tal com s’ha assenyalat des del cos de Policia Local, l’antiguitat dels vehicles pot constituir un factor de risc, atés que els models amb més anys en ús no tenen els sistemes i equipaments de seguretat implantats recentment. A això se sumen, a més, els problemes de desgast i avaries que es deriven de la seua utilització al llarg del temps.

Durant tota la setmana, la Policia Local efectuarà controls en què es comprovarà el bon funcionament dels elements principals de seguretat del vehicle: pneumàtics, frens, llums i senyalització. En el cas dels pneumàtics, es vigilarà que no tinguen una profunditat del dibuix per davall del mínim legal (1,6 mil·límetres), tal com indica el propi pilot del pneumàtic.

Respecte a l’enllumenat i la senyalització, la Policia Local comprovarà també el correcte manteniment dels vehicles; i quant a la regulació dels fars, que disposen de llum suficient i que no enlluernen altres conductors. En la campanya també es comprovarà que les plaques de matrícules estiguen perfectament llegibles i no deteriorades. El conductor haurà de verificar que estes plaques no presenten obstacles que impedisquen o dificulten la seua lectura i identificació, la qual cosa podria arribar a suposar una infracció de 200 a 6.000 euros i la pèrdua de 6 punts del permís de conduir.

Finalment, es vigilarà que els conductors porten la documentació del vehicle en regla: el permís de circulació del vehicle, la targeta de la ITV i l’adhesiu corresponent visible en el vidre de davant, així com el preceptiu permís de conduir. La campanya, que ha sigut impulsada per la Direcció General de Trànsit i a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de València, es durà a terme fins a diumenge que ve, dia 21.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE