Protecció Ciutadana
Thursday, September 3, 2015

La Policia Local no participarà en els desnonaments

València lliure de desnonaments

L'Equip de Govern eixit de les urnes el passat mes de maig vol fer de València una ciutat “lliure de desnonaments”. Per a açò, ja ha començat a treballar de manera conjunta amb les entitats ciutadanes com la PAH, i ha apel·lat a les instàncies legislatives i judicials competents. L'alcalde Joan Ribó ha anunciat hui el suport de l'Ajuntament al cas concret d'una veïna amb una amenaça de desnonament que es concretarà la setmana vinent.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha convocat este matí als mitjans de comunicació per a mostrar el seu suport al cas concret d'una veïna de la ciutat afectada per un cas de desnonament, i per a anunciar la voluntat de l'Equip de Govern de fer de València “una ciutat lliure de desnonaments”.

El cas específic al que s'ha referit Ribó correspon a una dona de 70 anys que pateix una discapacitat del 72 %, i que té un fill aturat de llarga durada, i també afectat per greus problemes de salut mental. La dona cobra una pensió de poc més de 300 euros, i el seu deute amb el banc ascendeix a 55.000 euros, corresponents a les adaptacions que va haver de realitzar en la seua vivenda amb motiu de la seua discapacitat. L'entitat financera amb la qual manté el deute és el Banc Primus, un banc d'internet, que pertany a un conglomerat bancari, el Credit Foncier, la presidència del qual l’ostenta el BPCE (Banque Populaire and Caisse d'Epargne), de nacionalitat francesa.

Joan Ribó ha atès als mitjans juntament amb la regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, i la regidora de Vivenda, María Oliver, i tots tres han explicat que l'Ajuntament està treballant en este i altres casos amb els moviments socials, com la PAH (Plataforma d'Afectats per les Hipoteques). Des d'esta entitat s'han dirigit al Banc Primus per a interessar-se i intervindre en el cas de la veïna de València, però no han rebut cap tipus de resposta.

En la seua intervenció davant els periodistes, Joan Ribó ha afirmat que l'objectiu és “fer de València una ciutat lliure de desnonaments”. “Volem eradicar completament esta pràctica en la ciutat, i per a açò anem a treballar i estem treballant amb els moviments socials, per a procurar en tots els casos una eixida digna a les persones que es troben en dificultats per a garantir el dret a la vivenda”. “La vivenda és un dret bàsic i un dret constitucional, i si la legislació no ho autoritza, nosaltres volem treballar en esta direcció, de la mateixa manera que s'està fent a Madrid o a Barcelona i altres ajuntaments, amb una perspectiva diferent des de les passades eleccions”.

LA POLICIA LOCAL NO PARTICIPARÀ EN ELS DESNONAMENTS

Per a això, l'alcalde ha anunciat que a partir d'ara la Policia Local “no va a participar en cap desnonament; és una decisió que tenim clara. L'Ajuntament no vol participar en este tema”.

De manera paral·lela, este mateix matí, l'alcalde ha dirigit una carta a tots els bancs implicats, explicant la situació i demanant-los el seu compromís. I així mateix, s'ha dirigit al cònsol de França a València, sobre el cas de la veïna de la ciutat, atès que en última instància, és d'origen francés l'entitat bancària per la qual està afectada la dona, la sentència de la qual eixirà la setmana vinent.

La regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha recordat que “l'anterior Equip de Govern recolzava als bancs i jutjats en el tema dels desnonaments, i la Policia Local participava en les accions. Però este Equip de Govern –ha afegit- ha pres la decisió en ferm de retirar eixe suport i eixe servici que prestava la Policia Local”.

Per la seua banda, la delegada de Vivenda, María Oliver, ha explicat que el parc d'habitatges que disposa l'Ajuntament per a atendre possibles situacions de desnonaments “són amb prou faenes 15 o 16, un nombre ridícul”, i ha argumentat que “allò més lògic seria en la situació actual que els bancs, que són els qui tenen les vivendes, siguen els qui arriben a acords amb els municipis per a impulsar lloguers socials i suplir-ne eixa necessitat”. “Estem ja en esta línia”, ha afirmat.

Per últim, l’alcalde ha afirmat: “ens atreviríem a suggerir a l'Administració de Justícia que avalue este cas, que ho analitze amb cura, perquè està en la frontera del que marca l'estreta i insuficient legislació espanyola. Creiem que hi ha motius suficients perquè des de la Justícia no es considere este desnonament”.

L'alcalde, Joan Ribó, ha conclòs, reiterant la voluntat de l'Ajuntament que no es produïsquen més desnonaments, i ha avançat que s'està elaborant un pla ampli, en col·laboració amb les entitats socials, per a tractar l'assumpte de manera global. “Hi ha diferents possibilitats i solucions, però ara mateix volem treballar en el Pla A, que és que no es produïsquen més casos”, i ha manifestat la seua “confiança i seguretat” en què la sentència judicial sobre la veïna afectada la setmana vinent “evitarà el desnonament com a tal, i en esta perspectiva estem treballant”.Fuente de información: Ajuntament de València

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE