PROTECCIÓ CIUTADANA
Wednesday, December 13, 2017

La Policia Local premia els treballs periodístics que divulguen el valor de la mediació per resoldre conflictes

La regidora Anaïs Menguzzato ha lliurat els premis a l'hemicicle municipal

La Policia Local ha visibilitzat una de les seues prioritats, que és garantir la convivència ciutadana, amb la segona edició dels Premis Periodístics que hui s’han lliurat a l’Hemicicle de l’Ajuntament. Estos guardons enguany s’han convocat per a reconèixer els treballs publicats als mitjans de comunicació que han contribuït a sensibilitzar, conscienciar i informar la ciutadania sobre el valor de la convivència i sobre els mètodes alternatius per a la resolució de conflictes durant l’últim any. El Jurat ha destacat el reportatge de Maria Fuster sobre la mediació policial en les Falles i un article d’Alberto Caparrós sobre els xiquets d'un barri valencià que senyalitzen els excrements de gos per a conscienciar als amos.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha participat hui en el lliurament d’estos premis que, segons les seues paraules, han donat a conéixer altres servicis que ofereix la Policia Local com la mediació, “un dels instruments més eficaços per a la resolució dels problemes que es generen a la ciutat”.

Anaïs Menguzzato ha recordat que l’any passat estos guardons estigueren dedicats a difondre el treball que la Policia Local desenvolupa per combatre la violència de gènere, “que continua sent una prioritat de l’actual equip de govern municipal”. Tot seguit, ha memorat la qualitat dels 15 treballs que es varen presentar, “que també ha caracteritzat els 21 reportatges (sis més que en l’anterior convocatòria) que han participat en la present edició.

“Al Jurat l’han arribat reportatges sobre els problemes de convivència que genera el soroll, el botellot, la crema de la palla de l’arròs, els excrements dels animals al carrer, el trànsit i els conflictes entre vianants i ciclistes, i les falles. Tot un grapat d’asssumptes que reflecteixen els problemes que sorgeixen al carrer”, ha manifestat la regidora.MEDIACIÓ POLICIAL EXPRÉS

Entre estos treballs, el Jurat ha destacat la visió global del reportatge televisiu de Maria Fuster que va emetre el programa “Más vale tarde” de La Sexta el passat mes de març. Este treball mostrava “la imatge de proximitat” de la policia, i es feia ressò del nou mètode alternatiu que utilitza per a resoldre, anomenat Mediació policial Exprés, un servici municipal que, segons ha manifestat la periodista premiada, “també es digne de ser reconegut perquè busca una solució ràpida per a conflictes que precisen una resolució immediata com és el cas dels conflictes que sorgeixen entre agrupacions falleres, ciutadania i propietaris d’establiments comercials”.

D’altra banda, el Jurat ha destacat l’article d’Alberto Caparrós que, publicat pel diari ABC al mes de maig, mostra “la importància de treballar en xarxa entre les institucions públiques, la societat civil, l’àmbit educatiu i la resta d’actors implicats en els barris de la ciutat”. El periodista, que ha manifestat ui el seu compromís de continuar informant de l’actualitat de la ciutat, va narrar l’exemple concret d’una iniciativa comunitària, “referent de bones pràctiques” com ara la tasca de sensibilització que duen a terme els xiquets perquè els amos de gossos es façan carrec dels excrements dels animals.

En nom del Jurat, a l’acte ha participat la directora de la Cátedra Protecpol de la Universitat de València, Paz LLoria, qui ha agraït als i els periodistes que s’hagen fet ressò dels problemes de convivència i les mesures de mediació existents a València, “un assumpte que també va centrar el I Congrés Internacional de convivència ciutadana organitzat a València el passat mes de maig.

En la mateixia linia, la regidora Anaïs Menguzzato, que ha recordat que l’Ajuntament treballa en la nova ordenança de convivència per a la ciutat, ha destacat que, tot i que València és segura, com qualsevol gran ciuta té problemes de convivència i per això “és d’agrair l’esforç de tots los profesionales que han participat en esta iniciativa per a plasmar els esmentats conflictes”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE