Wednesday, December 12, 2018

La Policia Local premia els treballs periodístics que han conscienciat enguany sobre la seguretat viària

La tercera edició dels guardons ha reconegut un reportatge sobre distraccions en carretera, un article sobre el consum d'alcohol al volant i una notícia referent a la instal·lació de radars a la ciutat

La tercera edició dels Premis Periodístics de la Policia Local lliurats este matí a l'Hemicicle de l'Ajuntament han reconegut els treballs difosos enguany en els mitjans de comunicació per sensibilitzar, conscienciar i informar sobre la seguretat viària. El jurat ha distingit un reportatge de l'agència Europa Press sobre distraccions en carretera, un article d'Arturo Checa sobre el consum d'alcohol al volant i una notícia de Carlos Navarro referent a la instal·lació de radars en els accessos a la ciutat.

«Salvar vides i prendre decisions que salven vides és un dels reptes que té la policia». Són paraules de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, durant el lliurament dels III Premis Periodístics que convoca la Policia Local de València. L’edil ha recordat les xifres de víctimes mortals per sinistres de trànsit a la ciutat: huit al 2017 i sis en el que portem d'any. «Els atropellaments són fruit en massa ocasions de les imprudències i les imprudències costen vides». Per això, la seguretat viària «és una responsabilitat política, policial, com a conductors o com a ciclistes, ens concernix a tots».

La regidora ha destacat l'educació viària que la Policia Local duu a terme als col·legis i ha agraït la labor dels mitjans de comunicació per la seua «aportació crítica, pedagògica i constructiva perquè la nostra ciutat i els nostres carrers siguen més segurs». Enguany el primer premi periodístic ha recaigut en Europa Press Comunitat Valenciana pel reportatge ‘Las distracciones al volante, detrás del 41% de las víctimas mortales en las carreteras de la provincia de Valencia’. Arturo Checa, de Las Provincias, qui ja va ser guardonat en la primera edició, ha rebut el segon premi pel seu article ‘Sin vida por el alcohol’. L'accèssit ha sigut per a Carlos Navarro, autor de la notícia ‘València instala radares de velocidad en los principales accesos a la ciudad’, publicada al periòdic digital eldiario.es.

Enguany s'han rebut més d'una vintena de treballs difosos en premsa escrita, premsa digital, ràdio o televisió, que han posat l'accent en temes com ara l'ús del mòbil al volant, el consum d'alcohol i drogues, els límits de velocitat, la instal·lació de radars, els atropellaments o els nous mitjans de desplaçament a les ciutats. Els han valorat un jurat compost per Juan Sanfélix, oficial de la Policia Local de València; Ana Novella, presidenta de l'associació STOP Accidentes; Vicente Herranz, director del programa ‘Luz de cruce’ de COPE València; Pilar Fúnez, cap provincial de Trànsit de València; Teresa Soler, fiscal de Seguretat Viària, i Francisco Alonso, director de l'Institut Universitari d'Investigació en Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València.

Estos guardons aspiren a fer visibles les prioritats de la Policia Local. En la primera edició, es van centrar en la lluita contra la violència de gènere, i en la segona, en els problemes de convivència i mediació.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE