PROTECCIÓ CIUTADANA
Friday, September 28, 2018

La Policia Local reforçarà la seua formació en emergències climàtiques i prevenció de radicalismes

El Programa Horizonte 2020 de la Comissió Europea finança els plans de formació de la Policia Local de València

La Policia Local de València desenvoluparà tres plans finançats pel Programa Horizonte 2020 de la Comissió Europea per a optimitzar la seguretat tant de la ciutadania com dels grups d'investigació. Els projectes consisteixen en «la protecció i investigació d'accidents amb substàncies perilloses; el suport al comandament i control en cas d'emergència climàtica i la formació per a la prevenció i identificació de radicalismes», ha assenyalat la regidora de l'àrea de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato.

Menguzzato ha posat en valor estos cursos dirigits a «reforçar la formació» dels i de les agents i ha recordat que la Policia Local de València va ser «pionera en la formació contra els delictes d'odi».

D'esta manera, ha indicat que el projecte ROCSAFE (Remotely Operated CBRNe Scene Assessment & Forensic Examination) pretén «canviar el sistema d'avaluació i investigació dels successos en els quals hi haja involucrats materials nuclears, biològics, químics, radiològics o explosius» amb l'objectiu de garantir la seguretat dels i les agents, davant aquests escenaris.

A més, ha precisat que el pla «desenvoluparà noves tecnologies mòbils i per control remot que facilitaran tant la detecció i identificació d'este tipus de materials com la recopilació de proves forenses en diverses situacions i condicions».

Pel que fa al projecte beAWARE, ha assenyalat que proporcionarà «suport en totes les fases d'un incident d'emergència». Concretament, es desenvoluparà una solució integrada per a donar suport a la previsió, la detecció primerenca, la transmissió i el seguiment de la informació sobre l'emergència, l'anàlisi total de les dades multimodals i la gestió de la coordinació entre els equips de primera resposta i les autoritats.

El sistema comptarà amb el suport de plataformes, teories i metodologies que ja s'utilitzen per a previndre i gestionar desastres i afegir elements necessaris per a fer que siguen eficients i treballen en harmonía amb un mateix objectiu.

Prevenció de crim organitzat i radicalismes

El crim organitzat i les xarxes terroristes «són un gran desafiament per a la Unió Europea i són molts els actors que treballen en la conscienciació, prevenció, identificació i intervenció d'esta amenaça i dels riscos de radicalització», ha recordat Menguzzato. Per això, ha afirmat que el projecte TAKEDOWN té com a objectiu «generar nous coneixements sobre estos problemes des d'una investigació multidimensional, incloent la Policia de proximitat, per a poder desenvolupar millors estratègies i eines».

En este sentit, la plataforma descriurà aspectes socials, psicològics, i econòmics, així com altres dimensions, activitats i respostes. Així mateix, el sistema realitzarà una investigació empírica integral que, combinada amb coneixement específic a nivell internacional, garantirà un model vàlid i intuïtiu.

Segons Anaïs Menguzzato, TAKEDOWN es dirigirà a «professionals de primera línia i disposarà de mòduls per a les forces de seguretat, amb materials didàctics i solucions de seguretat digital». Quant als fluxos d'informació que s'obtinguen, donaran suport als experts en la selecció dels enfocaments i les solucions de seguretat adequades.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE