Protecció Ciutadana
Monday, February 15, 2016

LA POLICIA LOCAL SERÀ EL PRIMER COS POLICIAL DE L'ESTAT FORMAT CONTRA ELS DELICTES D'ODI

A travès d'un conveni amb l'Organització de Seguretat i Cooperació Europea (OSCE)

La Policia Local de València serà el primer cos policial de tot l'Estat espanyol que rebrà una formació específica per a fer front als denominats “delictes d'odi”, després que la Junta de Govern Local haja aprovat la firma d'un conveni amb l'Organització de Seguretat i Cooperació Europea (OSCE).

El portaveu del govern municipal, Joan Calabuig, ha destacat que siga la Policia Local de València la que subscriu el primer acord amb l’OSCE, dins de l'Estat espanyol, per a accedir a una formació específica sobre un tipus de delictes, els d’odi, que patixen alguns col·lectius com les persones sense sostre, “per l'únic motiu de la seua pertinença a un determinat grup social, ètnia, religió, nacionalitat, ideologia política, orientació social o uns altres”.

Est tipus de delictes, que requerixen de la col·laboració ciutadana per a combatre'ls, tal com ha afirmat Joan Calabuig, estan experimentant un gran increment, ”per la qual cosa és necessari millorar la resposta davant d’ells”. Calabuig ha afegit que “la firma d'este acord està en la línia de reorientació de la Policia Local escomesa pel nou govern municipal, perquè el seu treball siga molt més preventiu i estiga sempre al costat dels ciutadans”.

ACTUACIONS EN CONDICIONS EXTREMES

Joan Calabuig ha informat també de la firma d'un conveni amb l'empresa Alcatel i la Universitat Carlos III, per a la recerca i desenvolupament de noves tecnologies, especialment en l'àmbit de la comunicació, que permeten els integrants del Cos de Bombers poder actuar més eficaçment i amb major seguretat en situacions extremes, “per exemple, en situacions on les actuacions estan minimitzades per culpa del foc”.

“En este conveni anem a treballar conjuntament perquè es puga millorar la transmissió d'imatges que estiguen integrades en l'equipament dels bombers, per exemple, amb càmeres tèrmiques en els cascos, per a incrementar les prestacions de comunicació i la capacitat d'enllaç i de cobertura dels bombers”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE