Protecció Ciutadana
Thursday, January 28, 2016

LA POLICIA LOCAL VIGILA EL COMPLIMENT DE LES ORDENANCES ALS ESTABLIMENTS D’OCI NOCTURN

S'ha sancionat 145 locals

Agents de la Policia Local patrullen a peu, de dijous a dissabte, per les zones saturades de locals d’oci nocturn de València per a regular l’horari de tancament d’estos establiments i la retirada de les seues terrasses, i controlar el compliment de les ordenances municipals amb la finalitat de mitigar problemes de convivència. Amb este nou servici, que s’ha posat en marxa enguany, la policia s’anticipa a les denúncies del veïnat “amb una actitud proactiva i preventiva”. De moment ha sancionat 145 locals: 41 de la plaça de Cánovas i adjacents, 26 de la zona centre, 28 a Cedre i voltants, 16 a Russafa i 34 en altres barris de la ciutat.

La regidora delegada de l’Àrea de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha presentat este nou servici específic prestat per un mínim de dos agents per zona que visiten a les nits estos locals per a revisar que tenen la llicència d’activitat en ordre “perquè, per exemple a Cánovas, importants establiments actuaven sense tindre esta llicència”, i comprovar que els horaris de tancament i retirada de terrasses s’ajusten al que establixen les ordenances municipals.

“Amb esta labor preventiva, i educativa per als empresaris, s’ha mitigat el nombre d’infraccions i s’ha reduït el nombre de denúncies ciutadanes rebudes a través del 092. Concretament, el primer cap de setmana de gener els agents que van patrullar per la zona de Cánovas van posar 19 sancions i durant l’últim cap de setmana només n’han interposat 4”, ha explicat la regidora, que ha aprofitat la seua intervenció per a alertar els propietaris d’estos locals “que l’actual equip de govern ha acabat amb la impunitat de la corporació anterior”.

“Els locals d’oci s’han d’ajustar a les ordenances”, ha reiterat Sandra Gómez, després de donar compte d’este servici “que també respon a la demanda de la majoria dels establiments d’oci que sí que complixen la normativa i patixen la competència deslleial de qui no ho fa”.

Finalment, la regidora ha assegurat que esta actitud preventiva de la policia “vol acabar amb el descontrol i la impunitat existent, pacificar el desordre de les zones saturades d’establiments d’oci nocturn i conciliar el dret d’oci amb el descans del veïnat aplicant les ordenances”. Pel que fa a les sancions, es passen al servici municipal de procediment sancionador que, en el cas de sancions reiterades, pot decidir la retirada de la llicència.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE