Thursday, July 14, 2022

La remodelació de la plaça de Sant Agustí convertirà l’entorn en “un bulevard verd”

El projecte guanyador del concurs d’idees per reformar l’espai es diu “Escala de colors” i aposta per incrementar la vegetació i zones de descans

El concurs d’idees per a la regeneració urbana i renaturalització de la plaça de Sant Agustí, l’avinguda de l’Oest i el carrer de Sant Vicent ja té guanyador. El projecte es diu “Escala de colors” i transformarà l’espai en “un bulevard verd, còmode i accessible”. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha detallat la proposta, que rebrà 10.000 euros i s’encarregarà de la redacció definitiva, que haurà d’estar enllestida en sis mesos. S’estima que les obres finalitzen en un termini de dos anys i mig amb un pressupost de set milions d’euros.

Sandra Gómez ha recordat que “la plaça de Sant Agustí era una dàrsena d’autobusos”, “gràcies a la conversió en zona de vianants provisional vam recuperar-la fa dos anys com a espai públic per a les persones” i “ara portem a terme la reurbanització definitiva, en consonància amb els criteris paisatgístics —es troba en un entorn BIC—, mediambientals —per combatre l’efecte climàtic—, d’accessibilitat i perspectiva de gènere”. A més, “es recupera el caràcter que tenia antigament de porta d’entrada al centre històric de València, potencia l’eix comercial de Sant Vicent i l’avinguda de l’Oest, i connecta les places de Sant Agustí i Ciutat de Bruges de forma atractiva i facilitant la mobilitat”.
En total, s’han presentat sis propostes al concurs d’idees, de les quals el jurat n’ha seleccionat tres: la primera, “Escala de colors”, es premiarà amb 10.000 euros (més IVA) i redactarà el projecte definitiu, pel qual cobrarà 385.000 euros (més IVA); la segona, “Reformant la reforma”, percebrà 5.000 euros (més IVA), i la tercera, “Traces”, 3.000 euros (més IVA). Pel que fa als terminis, la redacció definitiva ha d’estar conclosa en sis mesos i es preveu que les obres s’executen en 18 mesos. Es calcula que la intervenció estarà acabada en uns dos anys i mig amb una inversió de set milions d’euros.

Escala de colors
Segons el jurat, “Escala de colors” es distingix per “incrementar notablement la vegetació i treballar amb el color de les diverses espècies arbòries, la seua floració i canvis al llarg de l’any”, tal com ha explicat la titular de Desenvolupament Urbà. A més, respecta la visibilitat dels elements amb valor patrimonial, s’amplien les voreres de l’avinguda de l’Oest i es creen places i espais de trobada amb els carrers perpendiculars. La plaça de Sant Agustí estarà separada del trànsit per jardineres i nova vegetació i disposarà de pèrgoles per donar ombra. També s’afavorix la infiltració d’aigua al terreny mitjançant parterres, escocells i paviments permeables.
Des del punt vista de gènere i la inclusió, s’aprofiten les interseccions amb altres carrers i espais laterals per crear una seqüència de xicotetes zones d’estada, plantejades també per al joc o el passeig, “generant espais protegits, accessibles i segurs”, on es millorarà l’enllumenat, ha apuntat l’edil.

Parc de Desembocadura
Altre dels temes sobre els que ha informat Sandra Gómez ha estat l’avanç del concurs d’idees del Parc de Desembocadura. La Junta de Govern Local aprovarà demà la següent fase del procés. Dels equips candidats, 19 complixen els requisits i, a partir de la publicació de la llista de seleccionats en el butlletí oficial, disposaran de 60 dies per presentar les propostes. Després, se’n seleccionaran les cinc millors i estes tindran dos mesos per lliurar el projecte. La tramitació és la mateixa que s’ha seguit per reformar la plaça de l’Ajuntament.



Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE