URBANISME
Thursday, October 25, 2018

La Setmana de l’Urbanisme acostarà a la ciutadania propostes divulgatives i festives

El regidor Vicent Sarrià ha presentat hui la convocatòria, que es desenvoluparà entre els dies 5 i l'11 de novembre

València celebra per primera vegada la Setmana de l’Urbanisme, una convocatòria pensada per a acostar a la ciutadania aspectes que afecten directament la seua qualitat de vida, i que requerixen coneixement i participació per part de les veïnes i els veïns. El regidor de Desenvolupament Urbano, Vicent Sarrià, ha detallat hui les nombroses propostes que s'han preparat per als dies 5 a l'11 de novembre, de caràcter divulgatiu i festiu, i dirigides a tota mena de públic.

Esta primera Setmana de l’Urbanisme es desenvolupa amb la premissa de posar en valor i donar a conéixer totes les inicitivas que s'han impulsat i que estan en marxa a la ciutat. Es tracta d'una convocatòria pionera, entorn de la celebració del Dia Mundial de l'Urbanisme, que se celebra cada 8 de novembre en més de 30 països. Tal com ha explicat Sarrià, «és un dia en què es reconeix i es promou el paper de la planificació en la creació i en el maneig de comunitats urbanes sostenibles, i la seua importància en la vida quotidiana de les persones».

Així mateix, es tracta d'una iniciativa que vol posar l'accent sobre l'impacte que té sobre la qualitat de vida de la ciutadania el model de ciutat que es desenvolupe. Per això, la Regidoria subratlla la línia principal que guia la gestió urbanística del Govern local en este mandat, basada en la recuperació de l'espai públic; i els actes a celebrar es desenvoluparan en els punts en els quals s'ha realitzat, s'estan realitzant o es preveu actuar en breu: el Parc de Benicalap, la plaça de l'Arquebisbe Olaechea, la plaça de Patraix, La Marina, el Cabanyal, el Parc de Malilla Nord, el Parc Lineal de Benimàmet, Natzaret, Ciutat Vella, i la plaça de Rojas Clemente.

La programació començarà amb dos taules redones, en les qual experts i responsables urbanístics debatran sobre dos assumptes principals: dimarts dia 6, la proposta “La ciutat des de la perspectiva de gènere»; i dijous 8, «El futur urbanístic de València: ciutat consolidada i àrea metropolitana» (esta última amb la participació del regidor Sarrià).

A partir del divendres, les activitats prenen un caire més divulgatiu i lúdic, per afavorir la participació activa de la ciutadania: visites guiades pel centre urbà, activitats didàctiques per a famílies en els barris, i una visita al centre de control del COS i al Depòsit de tempestes subterrani d'Eugenia Viñes. Tota la programació confluirà en una gran festa compartida, que tindrà lloc en la Marina de València diumenge 10, i que inclourà una activitat dinàmica amb l'exposició de tots els mapes dels barris valencians; l'Urbanimpro (un espectacle en què els espectadors participen en les escenes proposant arguments als actors perquè improvisen); i una gymkana urbana per a tota la família en grups màxims de 8 persones.

Des de la Regidoria es difondrà tota la informació entre entitats ciutadanes, veïnals, associacions culturals, cíviques, comissions falleres, centres escolars... A més, tota la informació es divulgarà en mitjans de comunicació, mobiliari urbà i xarxes socials (sota l'etiqueta #seturbanismevlc i en la web www.setmanaurbanismevlc.com).Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE