TURISME
Friday, September 28, 2018

La tecnologia protagonitza el Dia Mundial del Turisme a la Plaça de l’Ajuntament

Els museus municipals, gratuïts durant tota la jornada

Qui s'acoste demà a la plaça de l'Ajuntament, a partir de les 10 hores, podrà recórrer els principals punts d'interés de la ciutat sense moure's del lloc gràcies a unes ulleres de realitat virtual o posar davant d’un photocall digital vinculat a les xarxes socials. Són dos de les activitats que el consistori ha programat amb motiu del Dia Mundial del Turisme, que enguany se centra en la transformació digital i l'aplicació de noves tecnologies. A més, els museus municipals seran gratuïts durant tota la jornada.

El tema d’esta edició del Dia Mundial del Turisme és la transformació digital i l'aplicació de les noves tecnologies en el desenvolupament turístic de les ciutats. «És important aprofitar les oportunitats que la tecnologia i la digitalització ens oferixen per afrontar els reptes del sector turístic, com ara la diversificació o l'accessibilitat, i consolidar un model turístic sostenible, intel·ligent i rendible que garantisca la convivència entre residents i visitants», ha afirmat la regidora de Turisme, Sandra Gómez.

«Per això, amb motiu del Dia Mundial del Turisme volem motivar residents i visitants perquè coneguen algunes de les innovadores propostes que sorgixen, per exemple, gràcies a la realitat virtual, i conscienciar sobre la importància de promoure i participar d'un turisme responsable», ha afegit Gómez.

A més que els museus municipals seran gratuïts durant tota la jornada, les activitats amb motiu del Dia Internacional del Turisme es desenvoluparan a la plaça de l'Ajuntament a partir de les 10.00 hores. Així, través d'unes ulleres de realitat virtual podran visitar-se les Falles, el Mercat Central o la Llotja i s'instal·larà un photocall digital, vinculat a les xarxes socials, des d'on residents i turistes podran compartir les seues fotos com si estigueren visitant diferents punts de la ciutat, com ara el port, el jardí del Túria, la plaça de la Mare de Déu, la Ciutat de les Arts i les Ciències o l'Albufera.

Així mateix, estan previstes mil degustacions gratuïtes d'orxata i cinc-centes de suc de taronja, exhibició de balls regionals i un punt mòbil d'informació turística. De la mateixa manera, s'han programat sis rutes turístiques per la ciutat, tres modernistes i tres dins del centre històric, que recorreran part del llegat modernista de la València de principis del segle XX, amb un trajecte que començarà a la plaça de l'Ajuntament i que recorrerà l'Estació del Nord i els carrers de Fèlix Pizcueta i Ciril Amorós fins arribar al Mercat de Colón. L'Associació de Guies Turístics farà una visita pel centre històric, durant la qual la tecnologia i les noves eines jugaran un paper protagonista i que comptarà amb suport de dispositius electrònics per oferir informació de valor als visitants a través d'imatges antigues i mapes digitals.

De forma paral·lela, s'efectuarà el sorteig de cinc cupons de MyAlbum per les persones que realitzen compres en les oficines de turisme i per a les que participen en les visites turístiques amb l'aplicació d’Alter Eco pel Cabanyal, Russafa o Benimaclet, utilitzant, en funció de la ruta, les següents etiquetes: #DMT2018, #AlterEcoRussafa, #AlterEcoCabanyal o #AlterEcoBenimaclet. Guanyarà qui més interaccions reba en Facebook i Instagram.

VALÈNCIA COM A CASA

La Regidoria de Turisme ha presentat esta setmana “València com a casa”, una campanya de conscienciació dirigida a residents i visitants amb l'objectiu de fomentar un turisme respectuós i afavorir un model turístic sostenible a València. La campanya es dirigix tant a la ciutadania, perquè conega totes aquelles accions i mesures que s'estan implementant per afavorir un model turístic sostenible, com als visitants, per sensibilitzar-los sobre el turisme responsable i respectuós, vinculat al consum en comerços de barri i la gastronomia local, la mobilitat en transport públic o els horaris de descans, entre altres qüestions.

LA TECNOLOGIA

La transformació digital ha canviat la manera d'entendre el turisme, no solament per als visitants, sinó també per a la indústria. El desenvolupament de les tecnologies genera noves eines per a la gestió turística i permet a les destinacions diversificar i aportar solucions eficients.

Segons l'Organització Mundial del Turisme, el creixement sostenible del sector turístic exigix major compressió de les repercussions econòmiques, ambientals i socials de la tecnologia i la innovació en el turisme. Per això, enguany el Dia Mundial del Turisme porta per lema “Turisme i transformació digital”, amb el punt de mira en les noves oportunitats que brinden al turisme els avançaments tecnològics, entre els quals cal esmentar la intel·ligència de dades, la intel·ligència artificial i les plataformes digitals.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE