LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Thursday, December 3, 2015

LA UE SELECCIONA UN PROJECTE DE LA POLICIA LOCAL PER A LA LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El projecte ha sigut seleccionat, juntament amb 8 més, d’un total de 87 propostes

La Direcció General de Justícia de la Comissió Europea ha seleccionat un projecte en el qual participarà la Policia Local de València juntament amb altres institucions i entitats d’altres països membres de la UE per a formar, conscienciar i canviar actituds en relació amb la violència exercida contra les dones.

Es tracta, fonamentalment, dels casos de violència per qüestions denominades “d’honor”, que inclouen actituds que comprenen des dels matrimonis forçats fins als anomenats “crims d’honor”, entre altres.

El projecte és un dels nou que ha seleccionat la Comissió Europea entre les 87 propostes que ha rebut, i pretén formar els policies locals de València en la prevenció, detecció, valoració i denúncia d’este tipus de pràctiques lesives. Així mateix, esta iniciativa pretén implicar més les administracions en la lluita contra este tipus de violència i, per això, s’elaboraran recomanacions específiques per a millorar les polítiques locals.

UNICEF estima que 60 milions de xiquetes són obligades a casar-se cada any amb desconeguts en més de 100 països, i l’ONU ha alertat sobre l’existència de 5.000 dones víctimes de crims d’honor en el mateix període de temps. A la ciutat de València viuen actualment més de 2.000 dones procedents de països on estes pràctiques estan més arrelades.

La regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha destacat l’“orgull i la responsabilitat que implica haver sigut triats entre 87 propostes europees, així com la gran responsabilitat que implica per a la Policia Local detectar i denunciar estes pràctiques”. “Són accions”, ha continuat, “que encara que sembla que mai poden produir-se al nostre país, a vegades comencen a gestar-se ací. I cal identificar-les perquè denigren les dones, especialment les que es troben en situació de gran vulnerabilitat”.

La Comissió Europea preveu destinar 56.679 € a la Policia Local de València i s’ha previst que este projecte s’inicie el primer trimestre de 2016.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE